E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Ekvador'a destek---

Türkiye'den Ekvador'a destek

Türkiye'den Ekvador'a destek
17 Nisan 2016 - 23:16 borsagundem.com

Türkiye, 7.8 şiddetinde depremle sarsılan Ekvador'a her türlü desteği vermeye hazır olduğunu açıkladı

Dışişleri Bakanlığından, Ekvador'da meydana gelen 7.8 şiddetindeki deprem felaketinin ardından acılarının sarılması ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'nin her türlü desteği vermeye hazır olduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Ekvador'da dün meydana gelen 7.8 şiddetinde deprem felaketinde, ilk belirlemelere göre en az 233 kişinin hayatını kaybettiği ve bine yakın kişinin yaralandığı anımsatılarak, felaketin üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi.

Türkiye'nin geçmişte benzer doğal felaketler ve acılar yaşamış bir ülke olduğunun vurgulandığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Deprem nedeniyle yaşanan can kayıpları dolayısıyla dost Ekvador hükümeti ve halkına başsağlığı diliyoruz. Yaşanan bu felaketin acılarının sarılması ve afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için ülkemiz Ekvador'a her türlü desteği vermeye hazırdır."

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinden yapılan açıklamada, yaklaşık 40 saniye süren ve yerin 19 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkez üssünün, limanların bulunduğu seyrek nüfuslu Muisne kıyı şehrinin 27 kilometre açıkları olduğu bildirilmişti.

Depremin ardından ülkesine dönmek için İtalya ziyaretini yarıda kesen Devlet Başkanı Rafael Correa, Twitter'daki hesabında 233 kişinin yaşamını yitirdiğini, enkaz altında kalanları bulmak için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini yazmıştı.

Correa, Roma'dan ayrılmadan önce telefonla bağlandığı canlı yayında ülke genelinde acil durum ilan edildiğini vurgulayarak, halka güçlü olmaları çağrısında bulunmuştu. Correa, "Yıkılan her şeyi yeniden yapabiliriz ancak ölenleri geri getiremeyiz. Depremde yaşamını yitirenler için çok üzgünüm." şeklinde konuşmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)