E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürkiye'den cesaret alan İtalyan Azimut, Mısır'a hızlı girdi---

Türkiye'den cesaret alan İtalyan Azimut, Mısır'a hızlı girdi

Türkiye'den cesaret alan İtalyan  Azimut, Mısır'a hızlı girdi
10 Ocak 2019 - 07:17 borsagundem.com

Global, Notus ve Bosphorus'a ortak olan İtalyan devi, Türkiye tecrübesini Afrika’ya taşıyor. Azimut, Mısırlı ünlü varlık yönetim şirketi Rasmala Egytp'i satın alıyor.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL

Türkiye'de peş peşe satın aldığı veya ortak olduğu finans şirketleriyle adını duyuran İtalyan devi Azimut, ülkede kazandığı deneyimi Afrika'ya taşıyor. Türkiye'deki tecrübesini Mısır'a taşımaya hazırlanan şirket, Mısır'ın en büyük bağımsız varlık yönetimi şirketlerinden Rasmala Egytp'i satın almak üzere anlaşma sağladı. 474 milyon dolarlık varlığı bulunan Azimut'un Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye'den sorumlu Başkanı Giorgio Medda, "Mısır’daki yatırım, Azimut olarak MENA ve Türkiye’nin bölgesel ayak izini genişletme konusundaki taahhüdümüzü doğruladı. Bu operasyon bizim Afrika'daki ilk hamlemiz" dedi. Türkiye'de yaklaşık 8 yıldır faaliyet gösteren Azimut yöneticileri Giorgio Medda ve Azimut Bosphorus Capital Genel Müdürü Murat Salar ile Borsa Gündem olarak 2015 yılında yaptığımız röportajda İtalyan devinin 40 milyar dolarlık bir aktifi yönettiği açıklanmıştı. 

GLOBAL, NOTUS VE BOSPHORUS’A ORTAK OLMUŞTU

Milan Borsası'na kote olan şirketin piyasa değeri ise 4 milyar doların üzerinde. Dünya genelinde 2 binden fazla çalışanı olan şirket hatırlanacağı üzere Türkiye'ye hızlı girmiş, birbiri ardında Türk şirketlerden hisse almıştı. 2020 yılına kadar Türkiye'nin ilk 5 kurumu arasında yer almayı hedefleyen Azimut, Türk özel portföy yönetim şirketi Notus Portföy Yönetimi’nin yüzde 70'ini, Global Yatırım Holding'in finans kuruluşu Global Portföy Yönetim'in yüzde 60'ını, Bosphorus Capital Portföy Yönetimi’nin yüzde 70’ni satın almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)