E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den boşalan F-35 koltuğuna Japonya talip oldu---

Türkiye'den boşalan F-35 koltuğuna Japonya talip oldu

Türkiye'den boşalan F-35 koltuğuna Japonya talip oldu
30 Temmuz 2019 - 12:54 borsagundem.com

Türkiye'nin F-35 projesinden çıkarılma sürecinin başlatılmasının ardından, programla ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Japonya'nın F-35 programına partner olarak katılmak istediği ancak Pentagon'un buna "hayır" demeyi planladığı aktarıldı.

Savunma sanayi haberleriyle dünyada adından söz ettiren Defence News'in haberine göre Japonya, F-35 programına partner olarak katılmak istediğini ABD Savunma Bakanlığı'na (Pentagon) bildirdi.

Haberde, Japonya Savunma Bakanlığı'nın 18 Haziran tarihinde Pentagon Tedarik Başkan Yardımcısı Ellen Lord'a bir mektup yazdığı ve "F-35 programında ortak ülke olmanın bir seçenek olduğuna inanıyorum. Japonya'nın ilk etapta ortak ülke olma olasılığı olup olmadığı hakkındaki düşüncelerinizi almak istiyorum. Ayrıca, Savunma Bakanlığı'na bir ortak ülkenin sorumlulukları, hakları, maliyet paylaşımı, onay süreci ve gerekli süre gibi koşullar hakkında ayrıntılı bilgi vermenizi istiyorum. Bize sorumluluklarımızı bildirmeniz sonrasında ortak ülke olup olamayacağımıza karar vereceğiz" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

PENTAGON JAPONYA'YA "HAYIR" DİYECEK

Ancak Defence News'in Pentagon kaynaklarından edindiği bilgiye göre, ABD'nin bu teklife "hayır" demeyi planladığı belirtildi.

ABD'NİN "JAPONLARI ALIRSAK DİĞER MÜŞTERİLER 'BİZİ DE ALIN' DİYE TALEPTE BULUNUR" KORKUSU

Kaynaklar, Japonların projeye dahil edilmesinin siyasi sıkıntılar yarattığını, bunun da üretim yapan diğer ortaklarla gerginliklere yol açacağına ve diğer müşterilerin de gelecekte proje kapsamında daha büyük bir rol talep etmesine kapı açacağına dair korkularının olduğunu söyledi. (Haber7)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gnçlk31 Temmuz 2019 10:33

    abd de can alıcı nokta şu : türkiyede f35 yok tamam. satmadık. türkiye rusyaya yanaştı ve s400 leri kullanıyor, elinde su 57 rus uçaklar var tamam...Nato Türkiyede incirlikde son teknoloji ürüleri uçakları kullanıyor, s400 ler her bir uçağı izliyor olacak, ABD ozaman türkiyede f35 uçurmayacak mı? uçuracaksa, Türkiye neden satın alıp f35 uçurmuyor olacak? ABD s400 den korkuyorsa teknolojisi için, incirliği terk mi edece? Türkiye nato güvenliği için s400 leri açtım incirlikde 5. nesil uçak uçurmayın kardeşlerim diye kürecikde dahil üsleri kapatmayacak mı ? rusya koz ele geçirdi. ABD gerçek korkusu f35 değildir, Türkiye ve ortadoğu gücüdür. 

  • gnçlk31 Temmuz 2019 10:24

    f35 = düşmanı rusya, s400 ler... s400=düşmanı f35 abd ve nato...birbirine üstünlük sağmalası gereken 2 güç en son modeller Türkiyede :D ...satış sloganı s400 = havada tüm nesneleri görür ve vurur...f35 satış sloganı = hiç bir radara yakalanmaz, hedefine yaklaşır  ve vurur... EEE gerçeği ne acaba ?  bu gerçek ortaya çıkrasa, yada bu gerçek gerçekleşmesine Türkiye vesile olursa, adamlar 15-20 yıllık araştırma vede satış ve talepleri nasıl etkilenir? siz olsanız bu durumda ürünlerinizi satarmısınız ? dediğiniz ve sloganınız ya yalan çıkarsa? müşteri kaybederseniz? programın zarar görnesi  sonrakı nesl s4500 ler yada 6 nesil uçal üretimini nasıl etkiler? kazanan en az 15 yıl kazanır blok müttefikleri ile...türkiye de bu durum açıklığa kavuşacak. BİRDE ÖNEMLİ OLAN SAÇMALIK VAR...

  • : )31 Temmuz 2019 10:17

    japonda : ABd den  petrol alan ulkeydı. savaş samanında alamadığında uretteiği uçaklarla kamikaze yaparak, geri dönmediğinde savaşırdı. ABD bir adada savaşır, japonlar olumune adaya akın eder. abd o adadan bilerek çekilir, sonra adayı havadan, karadan bombalar zaiyet verirdi.japonya bunarağmen onurlu duruşu ile atom bombasınakadar direndi.Sonrasonda, çöken bu uygarlığı diğer devletlerden ABD korudu hımayesinde kontrollu gelişimine göz yumuldu, amaç japonya işgaledilmesin, benım düşmanların bunları ele geçirmesin diye. japonları çin ve kuzey kore sevmez. abd tampon kullanıyo japonu.o bakımdan EVET dersede şaşmam, 

  • atom bombası30 Temmuz 2019 21:53

    japonlara acıyoruz atom bombasından binlerce kişi öldü diye. şimdi abd ile savaş uçağı yapacaklar ha. ataları duymasın.

  • bir Türk, bir Japon, bir Amerikalı fıkrası30 Temmuz 2019 21:40

    Japonlar Lira-Dolar işlerinde de adları geçiyordu.. Türkiye'de ki yüksek faizi sevdiklerini de okumuştum. (faiz inince) Şimdi de F-35 işine talip olmuşlar.. Japonlar meğer kıskanıyormuştu Türkiye'yi :)) yatırm yapmayın bu yoruma göre :)

  • Heallo 30 Temmuz 2019 16:30

    Ne cahil birisin arkadaş. Birde ne biçim bir özgüvenin varsa herşeye yorum yapıyorsun. Sen git amerikan filmi izle sonra oyuncağını al dışarıda oyna. En azından dünyaya daha az zarar verirsin

  • HALİL TÜRK30 Temmuz 2019 15:27

    biz hem projenin hem otağıyız hemde alıcısıyız fakat bize vermediler.alın başınıza çalın abd f 35 lerinizi abd güvenilir bir ülke değil.bu diğer alanlarda kendisini gösterecektir.bu iş abd ye gelecekte faturası büyük olacaktır.