E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Avrupa Konseyi'ne sert tepki: Yargıya müdahale---

Türkiye'den Avrupa Konseyi'ne sert tepki: Yargıya müdahale

Türkiye'den Avrupa Konseyi'ne sert tepki: Yargıya müdahale
02 Aralık 2021 - 20:51 borsagundem.com

Dışişleri'nden, Türkiye'ye karşı ihlal sürecini başlatan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne tepki

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nin Osman Kavala davasıyla ilgili Türkiye hakkında ihlal prosedürü başlatmasıyla ilgili "Avrupa Konseyi'ni bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

"Avrupa Konseyi (AK) Bakanlar Komitesi bugün (2 Aralık 2021) ülkemizin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Kavala kararını uygulayıp uygulamadığının tespiti hususunu AİHM'e havale etme niyetini içeren bildirimde bulunmuştur" ifadelerine yer verilen Bakanlık açıklamasında Avrupa Konseyi'nin adımının yargıya müdahale niteliği taşıdığı da belirtildi.

Bakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Ülkemizde devam eden yargı sürecine saygı ilkesi uyarınca, AK’yı bağımsız yargıya müdahale niteliği taşıyacak bu kararın devamını getirmekten kaçınmaya davet ediyoruz. Başta AK Bakanlar Komitesi olmak üzere herkes, bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yürütülen yargı sürecine saygı ve güven duymalıdır.

Avrupa Konseyi’nin kurucu üyesi olan ülkemiz Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden kaynaklanan sorumluluklarının bilincindedir. Bu yıl içinde 128, bugüne kadar ise toplam 3674 AİHM kararı tarafımızdan uygulanmıştır.

AİHM kararlarının icrasını denetleyen Bakanlar Komitesi’nin gündeminde halen çok sayıda karar bulunmaktadır. Kavala kararından daha eski olan ve başka ülkeler hakkında ve konularda da uygulanmayan kararlar varken, özellikle Kavala kararının sürekli olarak gündemde tutulmasını tutarsız bir yaklaşım olarak görüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi sistemindeki mevcut mekanizmaların hukuki ve adil bir anlayışa göre değil de, siyasi mülahazalar üzerinden belirli ülkeler aleyhinde işletilmesi her şeyden önce Avrupa Konseyi’nin kendi itibarını zedelemektedir.

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, insan hakları sisteminin etkinliğini sürdürmek istiyorsa tarafgir ve seçici tutumunu bırakıp, AİHM kararlarının uygulanmasını tüm üye ülkeler yönünden tarafsız bir yaklaşımla ele almalıdır."

Avrupa Konseyi, Türkiye için ihlal süreci başlatıyor

 

Türkiye'den Hatay tepkisi: Hadsizlik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arif03 Aralık 2021 08:13

    papaz buronson hatırlatması yaparız

  • Hehe03 Aralık 2021 00:00

    Yarin enflasyon gelecek bunu bu haberle bir hafta yedirir en az malum taveler

  • Sai02 Aralık 2021 23:39

    Nasıl bir yargılama süreciymiş bu, adam beraat ediyor, sonra tekrar içeri alıyon bir bahaneyle :D nasıl bir yargılama 5 yıldan fazladır içeride. Adamın suçu var ise şahit belge varsa sürün delilleri mahkum edin. Nisa 130. ayete göre adaleti ayakta tutman gerekiyor kendi aleyhine olsada, yalancı şahitlik yapamaz veya şahitlikten kaçınamazsın. Müslümanlıkta kendi karısını yatakta yakalayan adamın bile şahitliği sayılmaz, kadın yemin üzere yalanlar ise serbesttir. Şahit yoksa delil yoksa istersen gözünle gör yetmez. Müslümanız diye geçinen çoğu kişi delilsiz şahitsiz insanları yargılıyor bunu taraftarlarınada aksettirip onlarıda dinden ediyor. Tam şeytanın planı(bop). Her cuma adaleti, iyiliği, akrabaya yardım etmeyi diye okur hoca, ama biz sadece yandaşa iyiliği, akrabayı kayırmayı çirkin işleri saklamayı ve fenalığıda görmezden gelmeyi diye anlıyor bunlar heralde.

  • adil02 Aralık 2021 23:29

    Bu ülke insanının çektiği nedir her işimiz dökülüyor insan hakları,doğal hayat, çevre,sosyal devlet, kamu yararı,fırsat eşitliği,satın alma gücü,hukuk devleti elde avuçta medeniyet göstergelerinin kırıntısı kalmadı.Yaşam kalitesi her gün geriliyor.

  • AAA02 Aralık 2021 22:57

    Hangi yargı? Papazı AB mi serbest bıraktı? Alman gazeteciyi? Ya israilli ajanları? Bunlarn her biri talimatla serbest bırakılınca müdahale olmuyor mu? Evet bağımsız yargıya hiçbir güç müdahale edemez etmemeli.. AB de biliyor ki senin ülkende bağımsız yargı yok. Yargıyı bu hale düşürdüğünüz için AB yi değil kendinizi eleştirin.

  • Mucise Reis ; ) 02 Aralık 2021 22:26

    Arkadaş sözleşmeye imza atmışsın. sözleşme metinlerine göre tek farklı karar sende :D sornada wayy mudehale.. sözleşmeyi red ediyoruz, çıkıyoruzde olsun bitsin... Herkes var dahil penaltı diyor ceza sahasında ellemişsin bak futbol kuralları kitabına sende bu sisteme göre maç oynatıyorsun diyorlar... biz diyoruzki yokk penaltı felan karışmayın benım musabakama :D eee isteidğin takım şampıyonlar ligine çıkarsa bizim takımalra yanlış oluyor diyorlar... metınler heryerde aynı. kurallar heryerde aynı... yad açıkalım ligden kendı kurallarımızı yazalım...

  • Bir yorum02 Aralık 2021 21:42

    Çok sayın olmayan Kahpe Bizans ın  devamı olan Anglo Sakson,  Latin, Ortodoks, Katolik,  Slav  vs.  her ne ...k  olursanız olun..Kavala  dışarıda  halt yememesi  için içeride yani kodeste  Kavala Kurabiyesi yemeye devam edecek.  Siz de isterseniz zıkkım yiyin.