E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den AP'nin kararına sert tepki---

Türkiye'den AP'nin kararına sert tepki

Türkiye'den AP'nin kararına sert tepki
06 Temmuz 2017 - 14:05 borsagundem.com

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik: "Rapor yok hükmünde, geçersiz sayıyoruz"

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye Raporu'nun onaylanmasının ardından AB Bakanı Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulundu. Müzakerelerin durdurulması kararın ardından Çelik, 'Rapor yok hükmünde, geçersiz sayıyoruz' ifadelerinde bulundu.

Avrupa Parlamentosu'nda dün görüşülen Türkiye Raporu bugün oylandı. Avrupa Parlamentosu müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti.

Oylamaya 638 parlamenter katıldı. Oylamaya katılanlardan 477 parlamenter Türkiye ile müzakerelerin dondurulması yönünde oy kullanırken, 64 parlamenter müzakerelerin devam etmesi yönünde tercih kullandı.

AB ile Türkiye arasında müzakerelerin askıya alınması kararın ardından AB Bakanı Ömer Çelik, kararın aynen iade edileceğini vurguladı. Ömer Çelik, 'Rapor yok hükmünde, geçersiz sayıyoruz' dedi.

AP'nin raporunu "objektif ve güvenilir değil" olarak nitelendiren Çelik, "Maalesef bu rapor, objektif olmayan bir takım ifadeler içeriyor. Bu rapor esas olarak AB Komisyonu'nun yayınladığı raporun AP tarafından değerlendirilmesidir. Bir bağlayıcılığı yoktur, siyasi niteliktedir. Burada objektif ve dengeli olmasını gözetiriz. Eleştirilerden faydalanmanın yollarına bakarız. Ancak bu rapor bu objektiflikten uzak. Özellikle 1915 olaylarının 100. yılıyla ilgili tek taraflı yaklaşım gündeme getirilmiştir. Raporda 15 Nisan 2015 kararına yapılan atıf sadece tarihi çarpıtmakla kalmıyor." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • don karleone06 Temmuz 2017 22:27

    rusya fena bizim burnumuzu sürtttü, bunlar bir de bize yaptırım uygularlarsa o zaman gör sürünmeyi

  • D.DEMİRKAN 06 Temmuz 2017 21:45

    SAYIN VATANDAŞ.AVRUPAYA ÜÇ ARABA SATIYORUZ O PARAYLA BİR ARABA ALIYORUZ.YANİ TİCARETTE DEVAMLI BİZ ZARARDAYIZ.DEVAMLI AÇIK VERİYORUZ.İŞ ADAMLARIMIZ BİLE VİZESİZ GİREMİYOR .BÖYLE GÜMRÜK BİRLİĞİMİ OLUR.RESMEN BİZİ AŞALIYORLAR.YUNANLI NASIL GİRDİYSE BİZDE ÖĞLE GİRELİM.BU AYRIMCILIK NİYE.

  • D.DEMİRKAN 06 Temmuz 2017 21:36

    SAYIN CAHİL.TÜRKİYE AVRUPA BİRLİYİNE GİRDİ.SENDE İÇİNDE YAŞADIN BİZİM HABERİMİZ OLMIDI ÖYLEMİ.HAYRET?.AVRUPA BİRLİĞİ İYİ OLSA İNGİLTERE ÇIMAZDI YUNAN BATMAZDI.O ÜLKELERİN HEP Sİ ALMANYAYA HİZMET EDİYOR.

  • D.demirkan 06 Temmuz 2017 21:28

    SAYIN CAHİL.BEN 1974 DE ALMANYADA İDİM 1980 DE DÖNDÜM.SEN DÜNYADA YOKKEN BEN ALMANYADA İDİM.ARŞİV LERİ KARIŞTIR SEN KENDİN GÖYREN.

  • D.demirkan 06 Temmuz 2017 21:21

    SAYIN bika zaten yok hükmünde sayıyorlar.iade iademi edecek sanıyorsun?.dışarıdaki pkk feto kendi başlarına belâ olacak.göreveyiz.bizi terörist lazım deyil hangi cehenneme giderlerse gitsinler.Türkiyenin yerinde olsam suriyelisini pkk fetocu.hepsini kendi elimle yunan adalarını geçiririm.avrupalı ne yaparsa yapsın.şu anda italyanların durumu berbat.

  • Bika06 Temmuz 2017 18:42

    Sen yok hükmünde sayarsan, AB'de ülkelerindeki Pkk ve Fetöcü teröristleri yok hükmünde sayarlar.

  • Vatandaş06 Temmuz 2017 18:31

    Oh beeee !!! 50 senedir kapısında bekledik sonunda müzakereler askıya alınmış. Duyduğum en güzel haber kurtulduk. Türkiye bundan sonra ekonomik olarak İngiltere , Rusya , Çin gibi ülkelerle çok daha iyi ilişkiler kurar.

  • vatandaş06 Temmuz 2017 18:30

    ürettiğmiz malları kimlere satacağız.. kapatak tüm kapıları o zman kominizme geçelim... mahvettiniz ülkeyi

  • Cahil06 Temmuz 2017 17:09

    Sayin demirkan google a yaz, ogren ne oldugunu avrupa birliginin...egitim sart

  • Emekci06 Temmuz 2017 17:09

    Ihracatimizin %50sinden fazlasini avrupaya yapiyoruz. Gumruk birliginden cikarsak ekonomi zarar gorur

  • D.demirkan 06 Temmuz 2017 16:26

    ARKADAŞLAR AVRUPA BİRLİYİNİN NE OLDUĞUNU .BİLEN VARMI ADAM GİBİ YAZSIN.BİZDE ANLAYALIM.KURULDUGUNDAN BERİ GİRMEMİŞİK.YAŞAMAMIŞIK NEDİR NE DEYİLDİR BİLMİYORUZ .İYİMİ OLUR KÜTÜMÜ OLUR.60 YILDAN BERİ BEKLİYORUZ.AVRUPADAKİ SOYDAŞLARIMIZ YILLARDIR.BİR SERBEST DOLAŞIM ALAMADI.VİZESİZ SEYAHAT HAKKI VERİLMEDİ.GÜRCÜ UKRAYNA VİZESİZ GİRİP ÇIKIYOR.BİZİ MÜSLÜMAN DİYE ALMIYORLAR İSLÂM DÜŞMANLARI.HİÇ OLMASA VARUPADAKİ YURTTAŞLARIMIZA DOLAŞİM HAKKI VERİN.AVRUPA BİRLİYİ.İYİ OLSA İNGİLTERE ÇIKMAZDI.GİRMEYEN BİR ÇOK AVRUPA ÜLKESİ VAR.KORE JAPONYA GİBİ ÜLKELER AVRUPA BİRLİYİ İLEMİ KALKINDI.AZ ÖNCE OKUDUM YUNANİSTAN OTO YOLLARI SATIYORMUŞ.AYAĞINDAKİ DONADA SATACAK BORÇTAN BERTER OL DİMİTRİ.

  • Adem Garip06 Temmuz 2017 15:27

    Derhal kıbrıs müzakerelerinden çekilip gümrük birliğini askıya alalım.El mi yaman bey mi yaman görsünler

  • D.demirkan 06 Temmuz 2017 15:15

    ONLAR GETECİ.MİLET VEKİLİ DEYİL.BİLAKİS HAİN...

  • Özlem Özlüdil06 Temmuz 2017 14:37

    Gazetrcileri hapset, milletvekillerini hapset. Sonunda olacağı budur işte