E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Almanya'ya çok sert 'Kavala' tepkisi---

Türkiye'den Almanya'ya çok sert 'Kavala' tepkisi

Türkiye'den Almanya'ya çok sert 'Kavala' tepkisi
29 Nisan 2022 - 20:24 borsagundem.com

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın, Kavala davasıyla ilgili olarak Türkiye'nin Berlin Büyükelçisini bugün çağırması üzerine, Ankara’daki Almanya Büyükelçisi Jürgen Schulz, Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı tarafından saat 17.30’da Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Kaynaklarından yapılan bilgilendirmede şöyle denildi: 

Büyükelçi Schulz’a Berlin Büyükelçimizin ülkemizdeki bir davayla ilgili olarak diplomatik teamüllere aykırı bir şekilde Dışişleri Bakanlığına çağrılmasını ve sözkonusu davanın ön plana çıkartılarak siyasileştirilmesini kınadığımız ifade edilmiştir.
Büyükelçi Schulz’a ayrıca, bağımsız Türk yargısının vermiş olduğu mahkumiyet kararının hiçbir kurum, makam ve ülke tarafından sorgulanamayacağı, Türkiye’nin, Anayasasının ve uluslararası yükümlülüklerinin bilincinde olan bir hukuk devleti olduğu, Türk yargısına ve siyasetine yönelik müdahale girişimlerinin reddedildiği kaydedilmiştir.
Büyükelçiye ayrıca Viyana Sözleşmesi’nin içişlerine müdahale etmeme ilkesi de hatırlatılmıştır.

 

Erdoğan'dan Kavala açıklaması: Türkiye'nin Soros'uydu

 

Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ30 Nisan 2022 23:01

    yargıtay veya anayasa mahkemesi yakında kavala ve ekibini af eder dışarı çıkartırlar olan devletin giden 100 milyar dolarına ve ölen onlarca şehide olur.ben adaletimize hiç güvenmiyorum.

  • ALİ KODUŞ30 Nisan 2022 15:50

    bence kavala pişmanlık yasasından yakında yararlanıp tüm bildiklerini anlatarak beni suça almanya ve abd teşvik etti diye başvuru yapacağından korkan abd ve almanya nın paniklemesi olduklarını düşünmekteyim.almanya ve abd savunduklarına göre kavalayı asıl azmettirici demek ki bunlar.

  • Harbi30 Nisan 2022 13:29

    Soros bu çocuğu seviyorsa parada vermiştir

  • IDAM30 Nisan 2022 12:09

    TC dusmanlarinin ve gelismesini istemeyenlerin icerdeki borozancilari nerdesiniz it suruleri.....

  • astor30 Nisan 2022 09:13

    almanyaya bilmem nereye sert tepki verilmiş aynısını rahibe.israile bea ya arabistana  yapılmıştı rahip gitti. tererüs bea  dost oldu katil arkadaş oldu sarıldı. israil yandaş oldu. angut troller bunuda yazın.

  • baran30 Nisan 2022 10:41

    Aynı kaba s...yorsunuz ya!  Daha ne ötüyosunuz  z  ..bük takımı? Hayvanat daha neyin sorgusunu yapıyorsun!  Yok onu öyle demiş te bunu böyle demiş te!  kavala hapiste yatacak  hadi şimdi  ikileyin bakim!  Yakında sıra yerli papazlara da gelecek!  Salağa bak ne yapacak savaş mı açacak Amerika ya?  Beyinsiz hödük o ergen aklınla bir şey yazdığını zan ediyor?  

  • Türkoğlutúrk 30 Nisan 2022 09:28

    Suudi kralı katil Arabi kim kucakladı,pandemide yahudi tefecilere yüzde yedi dolar faizini kim ödedi.

  • IDAM30 Nisan 2022 05:33

    IDAMsiz ADALET adalet deyidir.bir an evvel idami geri getirin bu pislikler idamsiz temizlenmez

  • Murat30 Nisan 2022 10:39

    HELAL OLSUN DOSTUM. VATANA, HÜKÜMETE HAİN PLANLARI OLANLARIN ALAYININ "ASILMASI" İÇİN DEVLETİMİZDEN CESUR KARARLAR BEKLİYORUZ.

  • Haluk30 Nisan 2022 05:07

    Utanmasalar Türkiyeyi savaşla tehdit edecekler neden kendi adamlarına bişeymi oldu

  • Özer30 Nisan 2022 04:34

    Bizde. muhalefet partileri.ile Almanya, ABD, AB aynı dili kullanıyorlar. Gezi olayları devleti yıkmaya yönelik isyan girişimiydi. Maddi olarak hepimize 200 milyar dolar zarar yükledi. Geziyi demokratik eylem gibi göstermeye çalışanlar ya ahmak ya haindir.

  • baran30 Nisan 2022 03:38

    Alman İngiliz ve Amerikan köpeklerine derdi bu Kavala. Selo, bir de homo köpekus dernekçiler!  Tam bir küffar ehli.  Sansaryan ve ekibinin derdi de aynı!  Kendisinin özel bir misyon ile Türkiye de olduğu çok açık!  Çok istiyorlarsa Soros un Kellesini Amerika ya Sağ bacağını İngliz e Sol bacağını da Alman a göndeririz.  Bu alçaklara  müstehaktır.  Bakın ne zaman Türkiye, Rusya  Ukrayna arasında ki savaşı durdurmak için adım atsa Yunan köpeği hemen Ege de kudurma şovları yapıyor.  Neden çünkü Amerika öyle istiyor.  Şimdi bir düşünün Suriye yi Libya yı Mısırın katillerini azdıran bu şerefsiz takımının ellerine fırsat geçse Türkiye ye neler yapmazlar. Hala bu it sürüsünün kuyruğuna yapışmak kadar aptalca ve ahmakça bir şey olamaz.  

  • poyraz cemil30 Nisan 2022 02:43

    ülkemiz için varoloşun en sağlıklı yolu, bağımsız politikalardır. geçmiş yüzyıldan bu yana afrika ve ortadoğunun durumu ortada , ukrayna ya kadar gelmiş durumda batılıların oyunları.  slavı salava kırdırıyorlar. 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ30 Nisan 2022 00:23

    adam soruz un adamı ülkeye yüzmilyar dolarlık zarar ve onlarca ölü oldu hala chp ve iyi parti bu adamı savunuyor.bu ülke adam olmaz arkadaş.abd ve almanya bu adamları savunuyor ise onların adamı olduklarının açık delilidir.neden bir garibanı savunmuyorlarda bunları savunuyorlar demek ki doğru yoldayız.

  • ...30 Nisan 2022 09:28

    Bop eşbaşkanı kim

  • Ali Haydar29 Nisan 2022 22:19

    Adamın yemediği halt yokmuş Kedi gibi masum göstermeye çalışıyorlar.Bu yabacıların Kavala sevgisi nedir peki

  • Murat29 Nisan 2022 21:33

    adamlar adamlarına sahip çıkıyor......

  • AHMET ÖZBİR29 Nisan 2022 21:24

    SOROS'UN ÇOCUĞU, Türk'ün ve Türk Devleti'nin düşmanı, vatanı yakıp yıkan teröristlerin FİNANSÖRÜ KAVALa, kalan ömrünü KODESTE GEÇİRECEK, bol bol KAVAL çalıp "KENDİM ETTİM KENDİM BULDUM, TÜRK'E YAMUK YAPIP HAPİSTE ÇÜRÜDÜM!" deyip duracak.

  • astor30 Nisan 2022 09:08

    sarosun cocugu kavalaysa sarosla resmi olanlar ne.

  • Türkoğlutúrk 30 Nisan 2022 08:23

    Naber bop çocuğu.israil ile işbirliği nasıl gidiyor.yahudi madalyalarını nerede.