E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den Almanya'nın soykırım kararına ilk tepki---

Türkiye'den Almanya'nın soykırım kararına ilk tepki

Türkiye'den Almanya'nın soykırım kararına ilk tepki
02 Haziran 2016 - 14:11 borsagundem.com

Alman parlamentosundaki oylamanın sonucuna Türkiye'den ilk tepki geldi.

Hürriyet'in haberine göre, AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, oylama sonucunun Türkiye-Almanya ilişkilerine ciddi zarar verdiği belirtti.

TBMM'DEN ALMANYA'YA KARŞI ORTAK BİLDİRİ

AK Parti Grubu'nun, Almanya'nın 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasını ortak bildiriyle kınamak için Meclis'e teklif vereceği öğrenildi. TBMM Almanya'ya karşı ortak bildiri yayınlamaya hazırlanıyor.

BÜYÜKELÇİ TÜRKİYE'YE ÇAĞRILDI

Alman parlamentosunun 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlamasının ardındanTürkiye'den beklenen hamle geldi. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu,İstanbul'a çağrıldı.

Karslıoğlu'nun yerel saatle 14.45'teki uçakla İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Alman parlamentosu 'soykırım' dedi

"CİDDİ HASAR VERDİ"

AK Parti Sözcüsü Yasin Aktay, söz konusu karar tasarısının Alman Federal Meclisi'nde onaylanmasının Türkiye-Almanya ilişkilerine ciddi hasar verdiğini belirtti.

Bir televizyon kanalına konuşan Aktay, "Alman Parlamentosu'nun kararı dostane bir tutum değildir. İlişkilere ciddi hasar vermiştir" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDEN KIZILBAŞ MİLLETİNDENİM02 Haziran 2016 20:29

    BİR ARADA ERMENİLERE VE FRANSIZLARA TEPKİ VARDI BİRÇOK İLDE ERMENİ BAYRAKLARI FRANSA BAYRAKLARI YAKILDI ELBİSELER YAKILDI BİNBİR TÜRLÜ ABUK SABUK TEPKİLER SONRA ARADAN BİR İKİ HAFTA SONRA HABERLERDE İZLEYİP ŞOK OLMUŞTUM EN ÇOK TEPKİ DİYE ZIRLAYAN İLLERDEN BİRİNDE ERMENİ İŞ ADAMLARI KAMU KURULUŞUNA KIRMIZI HALI İLE AĞIRLANDILAR.PROTESTO İÇİN FAZLA KENDİNİZİ YORMAYIN ÇÜNKÜ TÜRK İNSANI TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALIYOR.

  • yurttaş 02 Haziran 2016 18:55

    YARIN BÜYÜKELÇİMİZİ İLK UÇAKLA ALMANYAYA GERİ GÖNDERMEZLERSE ADAM DEELİM , BUNUN ÖRNEKLERİ ÇOOOOK...

  • E.S02 Haziran 2016 16:23

    sen 40000bin ermeniye çalışma izni vererekbunu kabül ettin şimdi niye fıstıklıyon

  • xx02 Haziran 2016 15:05

    biz de onların yaptığı soykırımları meclise getirelim...

  • Fatih02 Haziran 2016 14:54

    Devlet ahalisi protesto için Mercedes'e binmesin kardeşim....

  • TURAN 02 Haziran 2016 14:49

    ÜÇ GÜN KONUŞUR DÖRDÜNCÜ GÜN UNUTURSUNUZ HİÇ BİR YAPTIRIMINIZ VE GÜCÜNÜZ YOK SALLA GİTSİN BİZ İÇİMİZDEKİ PKK ERMENİ TOHUMLARINA BİR ŞEY YAPAMADIĞIMIZ GİBİ BİRDEM MAAŞ VERİYORUZ

  • v.h02 Haziran 2016 14:44

    artık anlayın asıl hedef ortadoğu değil.türkiye ve türkiyenin tamamen batılı güçlere teslimiyeti ingilterenin ab ye tam üyelik süreci....vatan hainlerinin girişimlerine iftiralarına dikkat

  • ŞAHİN02 Haziran 2016 14:37

    yavv bunlar aman haa türkler ermenilere bu kötülük yaparsa diye akıllarında ermeni soykırımına onay vererek ermenileri koruma altına almış gibi gönünmeye çalışıyorlar.tiktir edin bı anlamı yok

  • TURAN02 Haziran 2016 14:25

    NE ZARARI VEREBİLECEKSİNİZ SİLAHINIZMI VAR EKONOMİNİZMİ YETERLİ AYRICA İÇİMİZDEKİ ERMENİLER ZATEN YETER PALAVRA LAFLAR ŞU DURUMDA HİÇ BİR ŞEY YAPAMAYIZ BİZ İÇİMİZDEKİLERE BİR ŞEY YAPAMIYORUZKİ