E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den ABD'ye yaptırım yanıtı: Misliyle karşılık veririz---

Türkiye'den ABD'ye yaptırım yanıtı: Misliyle karşılık veririz

Türkiye'den ABD'ye yaptırım yanıtı: Misliyle karşılık veririz
12 Ekim 2019 - 00:58 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanlığı'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım açıklamasına Dışişleri Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi: Misliyle mukabelede bulunacağımıza kimsenin şüphesi olmamalıdır

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Barış Pınarı Harekatıyla bağlantılı olarak ABD Hazine Bakanlığı'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım hazırlığı içinde olduğuna dair yapılan açıklamalara ilişkin, "Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi.

Sözcü Aksoy, ABD Hazine Bakanlığının Türkiye'ye yönelik yaptırımlar uygulanabileceğine dair açıklaması hakkındaki soruya verdiği yazılı yanıtta, olası yaptırımlara Türkiye'nin misliyle karşılık vereceğinin altını çizdi.

Barış Pınarı Harekatı başladığında ABD yönetimine her seviyede bilgi aktarıldığını ve Dışişleri Bakanlığınca yapılan basın açıklamasında harekatın hedef ve kapsamı tüm açıklığıyla uluslararası kamuoyuyla paylaşıldığını anımsatan Aksoy şunları kaydetti:

"Türkiye'nin milli güvenliğine tehdit oluşturan terör örgütleriyle mücadele etmektedir ve bu mücadele kararlılıkla sürdürülecektir. Buna karşı atılacak her adıma karşı tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır."

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Başkanı Donald Trump'ın bakanlığa Türkiye'ye yönelik yaptırım getirme yetkisi tanıyan bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını ancak yaptırımların şu anda uygulanmayacağını duyurmuştu.

Mnuchin, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Trump'ın Hazine Bakanlığına Türkiye'ye yönelik "birincil ve ikincil yaptırımlar getirmesi" için yetki veren bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını belirtmişti.

Trump'ın Suriye'deki Barış Pınarı Harekatından "endişe duyduğunu" belirten Mnuchin, "Başkan, Türkiye'nin tek bir DEAŞ savaşçısının bile kaçmasına izin vermemesinin zorunlu olduğunu açıkça söylemek istiyor." ifadesini kullanmıştı.

"Yaptırımları şu anda yürürlüğe koymayacağımızı söylemek isterim." ifadesini kullanan Mnuchin, ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile yaptırımlar konusunda danışma halinde olacaklarını vurgulamıştı.

Mnuchin, "(Türkiye'nin) Finansal kurumlarını, dikkatli olmaları ve kendilerine yaptırım gelebileceğini konusunda uyarıyoruz. Bir kez daha söylüyorum şu anda bir yaptırım yok. Ancak bu bize verilen en geniş başkanlık yetkileri olacak." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yaptırımların "güçlü" olacağını belirten Mnuchin, "Umarım bu yaptırımları kullanmak zorunda kalmayız, ama gerekirse Türkiye'nin ekonomisini kapatırız" ifadesini kullanmıştı.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin'den Türkiye'ye yaptırım açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • eee12 Ekim 2019 09:21

    sert cevap ver kardeşim. ürkme... korkmadan ... vur elini masaya... yoksa karşımızda bu devletler birlik kurup atak edecek dplomatik olarak.. askerimiz çekilince zaten hepsi o meydanlara koşacak... rest çek ürkme

  • erdinç12 Ekim 2019 09:16

    Helal olsun,çok güzel cevap olmuş,,la kimsin sen trump.

  • KILIÇ12 Ekim 2019 08:58

    PKK YA GÖNDERDİGİN O TIR DOLUSU SİLAHARIN HESABINI VERECEKSİN EY ABD SEN AZILI TEREÖR BAŞISIN ,DÜNYANIN BAŞ BELASISIN EY ABD DENMELİ.

  • engin can12 Ekim 2019 08:20

    nato da kukla

  • Türk.12 Ekim 2019 03:10

    Natoya üye olan ülkemize saldırı var ama nato kendi sınırlarını korumuyor biz kendimizi korumak için terorist pkkya operasyon yapıyoruz bunada karşılar. Siz attığınız imzalara sadık değilsiniz o zaman natoda durmayın çıkın bize savaş açın varsa cesaretiniz. Batılılar isid diyor onu anladık ta tcnin partisi olan chp de aynı batılılar gibi. Sonuç şu chp feto pkk isid hepsi de abdnin emrinde olan örgütler olduğu ortaya çıktı.

  • AhmetK12 Ekim 2019 13:49

    Adalet rumuzlu şahıs, 15 yasında çocuğa sorsan CHP'nin HDP ya da FETÖ ile ortak hareket ettiğini söyler. Bunu anlamayan ya da bilmeyen bir şeysen buradan yorum yapma, kendine güldürme. RTE'ye düşman kim varsa, bunlar CHP-HDP yani PKK ve FETÖ bir aradadır. Bunların ipi de kimde herkes biliyor.

  • Adalet12 Ekim 2019 08:18

    Pkk ile fetö ile ortak chp öylemi :))) Chp asla onlarla ortak olmadı olanlar ortadayken insan onurlu ve dürüst olur şu kısa ömür de...

  • Mehmet12 Ekim 2019 02:27

    Ekonomimizi kapatmaya teşebbüs ettiniz defalarca.. yapabilseydiniz çoktan yapardınız. . Fetö kalkismasi dolar atakları bunlar en adı ve alçakca yaptığınız fiiller. . Daha ne yapacaksınız?

  • Mehmet12 Ekim 2019 02:23

    Nası kapatacaksin. . ?

  • Börü12 Ekim 2019 01:27

    Biz Allahtan başka hiç kimseye bir mecburiyetimiz veya beklentimiz yok..sizler korkuyorsunuz bizler ise sizi korkularınızla yüzleştirecez...sizlere insanlığı, merhameti, fedakarlığı öğreteceğiz..ama sizin gibi kanlı değil..biz çatışmayı hiçbir zaman sözüm ona batılılar gibi ilk tercih olarak değil hep en son tercih olarak kullanırız.o gün geldiğinde ise onurlu bir şekilde Allahın rızasını gözeterek yürütürüz..