E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'den 5 Balkan ülkesine yardım---

Türkiye'den 5 Balkan ülkesine yardım

Türkiye'den 5 Balkan ülkesine yardım
08 Nisan 2020 - 10:10 borsagundem.com

Türkiye, korona virüsle mücadele eden Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya askeri kargo uçağıyla maske, tulum ve tanı kiti gönderdi.

Sağlık Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla balkan ülkeleri için maske, tulum ve tanı kiti hazırladı.

Askeri personel tarafından paketlenen sağlık yardım malzemeleri, kamyonlarla Etimesgut Askeri Havaalanı'na getirildi.

Kargo paketleri üzerinde Türkiye ve yardım gönderilen ülkelerin bayrakları ile Hz. Mevlana'nın, 'Ümitsizliğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var' sözleri yer aldı. Ayrıca paketler üzerinde 'Türkiye'den sevgilerle' notuna yer verildi.

Kargo paketleri, askerler tarafından askeri kargo uçağı A400 M'ye yüklendi. Uçak, daha sonra Ankara'dan havalandı. Uçak, önce Sırbıstan'ın başkenti Belgrad'a, ardından Saray Bosna, Karadağ, Üsküp ve Priştine'ye giderek yardım malzemelerini teslim edecek.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan maske, tulum ve tanı kitleri TSK'ya ait uçak ile Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya ve Kosova’ya ulaştırılacak" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tebrik08 Nisan 2020 16:18

    İyi yapmışsınız kardeş ülkelere

  • mustafa temiz08 Nisan 2020 13:53

    saka gibi bir ulke de yasiyoruz bagkur primleri olmus bilmem kac para iki yildir odeyemiyorum elektrk faturalarinin yari yariya dusmesi gerekirken iki katindan fazla artti ya gercekten herkesin geliri var ben para kazanmayi beceremiyorum kendimden suphe etmeye basladim

  • Buffet08 Nisan 2020 10:50

    Kendi vatandaşına yardım kampanyası başlat.Başka ülkelere yardım gönder.Hakikaten büyük ülkeyiz.Millet işkura devam siz.

  • YORUM08 Nisan 2020 10:41

    doğruya doğru diyeceğiz, balkanları asla yalnız bırakmamalıyız, balkanların gözü Türkiye de... hernekadar batı kadar zengin olmasa da  vicdanı ve yüreği zengindir ülkemin.