E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'de vaka sayısı 10 bine yaklaştı---

Türkiye'de vaka sayısı 10 bine yaklaştı

Türkiye'de vaka sayısı 10 bine yaklaştı
29 Mart 2020 - 19:08 borsagundem.com

Türkiye'de korona virüs vaka sayısı 10 bine yaklaştı. Son 24 saatte hayatını kaybeden 23 kişiyle toplam can kaybı da 131'e yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter üzerinden yaptığı paylaşım son rakamları verdi. Buna göre son 24 saatte 9.982 kişiye test yapıldı ve bu testlerden 1.815'i pozitif çıktı. Böylece Türkiye'deki toplam vaka sayısı 9.217'ye yükseldi. Yine son 24 saatte korona virüs kaynaklı 23 kişi hayatını kaybetti. Toplam can kaybı sayısı da 131'e çıkmış oldu.

Bakan Koca bundan sonraki günlerde açıklamanın covid19.saglık.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacağını belirtti. 

İşte o tweet:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (36)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet30 Mart 2020 10:31

    ölü sayısı görece çok çok düşük..  normalde Türkiye' de GÜNDE yaklaşık 1200 kişi hayatını kaybeder. 

  • A. A.29 Mart 2020 23:48

    İnşaallah çok kayıp vermeden bu illetten de kurtulacağız. Devletimizin aldığı tedbirlere uyalım. Herkes kendi kafasına göre konuşuyor. Bu arada ortalığı karıştırmak isteyen hain fetöcüler, PKK'lılar da boş durmuyorlar. O virüslere karşı da uyanık olalım. Allah bütün bu virüslerin şerrinden bizleri korusun...

  • Türk.29 Mart 2020 23:44

    Bu dünyada bir tane bile İslâm şeriatı ile yönetilen devlet millet yok. Yakıp yikanlar hristiyan Avrupa Rusya ABD ve putperest çin Japonya üç yüzyıldır hakimler heryere fakat suç yine İslâm dininde müslümanlar da Allah belanızı versin ey kâfir topluluğu paranizda silahinizda hiçbir şeye yaramıyor.

  • Kargocu29 Mart 2020 23:40

    Ptt çalışanları ve dıger kargo şirketleri büyük risk altında. Evlerinizde oturum sipariş vermeyin internetten

  • Emrah 31 Mart 2020 00:40

    Aynen hepsi risk altında her şeye kargo siparişi verilmez.1 ay dikkatli olmak lazım. Hele şu yaz mevsimine az kaldı zaten mayısta havalar iyice ısınır daha iyi olur.

  • korona29 Mart 2020 23:01

    Bu virüs birçok yan etkisi olacak menfi olarak boşanmalar artabilir sosyal ve aile hayatlari çökebilir. Özellikle suç oranları artabilir hırsızlık yağma gibi..toplumsal olaylar olma ihtimali de yüksek..Neresinden baksan büyük bir sıkıntı. Virüs diye küçümsüyoruz ama bi virüs ile devi dahi yenebilirsin.

  • ALEVİ DİNİNDENİM29 Mart 2020 22:28

    Maalesef bu artış hızı ile gelecek hafta Pazar günü vaka sayısı yüzbini geçer 102 bin olur.Bu artış hızı ile üzülerek belirtmeliyim ki italyaya yaklaşır.Bir an önce bu illetten insanlık kurtulur ve huzur gelir.Belirsizlik kaybolur yeterki insanlar bilinçli davransın sadece kendilerini düşünmesinler.TANRI, YERYÜZÜNÜN KORUYUCULARI VE KAHRAMANLARI OLAN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İYİLİK VE SAĞLIK VERSİN.TÜM İYİ İNSANLARIN KALPLERİNE GÜNEŞ DOĞSUN.saygılarımla.

  • Kokrkusuz30 Mart 2020 06:54

    Sen alevi dininden olsan buraya tanri yazmazsin sen hiristiyasin milleti dil din ayirmak icin ugrasiyorsin ALLAH BELANI VERSI

  • TCMB boşaltıldı29 Mart 2020 22:21

    Almanya önce 100 milyar euro sonrasında 750 milyar euro olmak üzere ekonomilerini kurtarma adına ve halkına dağıtmak için 2 paket açıkladı. ABD-Fransa söylemeye bile gerek yok dudak uçuklatır hele ki ABD paketleri. Bize bakıyorum sadece 1 paket ve cok düşük 100 milyar TL nedir ya dalga mı geçiyorsunuz her vatandaşa para dağıtın aynı amerika gibi hani güçlü devlettik o zaman her alanda güçlü olduğumuzu hissettirelim. Aaa pardon TCMB rezervleri azaldı ve şu an olduğu gibi olağanüstü koşullarda kullanılması için ayrılan yedek akçe yandaş müteahhitlere harcandı yani milletin parası milletten çalındı bunu unutmuşum TCMB boşaltılmış ya leyn😉

  • umreciler yüzünden29 Mart 2020 21:57

    Dinciler yüzünden bu virüs yayıldı ülkemize bu dinciler külliyen zarar artık yeter umrecileri çok geç yasakladılar

  • Türk.29 Mart 2020 23:40

    Laik cumhuriyet yüzünden olmasın ilacını bulamıyorsunuz hani bilimsel akilsal salaksaldiniz sizler. Hiç çözüm yok sürekli isyan şikayet susta adam sansınlar. Aytaç pasadami umredwn geldi. Utanmaz arlanmaz.

  • ALEVİ DİNİNDENİM29 Mart 2020 21:54

    Maalesef bu artış hızı ile gelecek hafta Pazar günü vaka sayısı yüzbini geçer 102 bin olur.Bu artış hızı ile üzülerek belirtmeliyim ki italyaya yaklaşır.Bir an önce bu illetten insanlık kurtulur ve huzur gelir.Belirsizlik kaybolur yeterki insanlar bilinçli davransın sadece kendilerini düşünmesinler.TANRI, YERYÜZÜNÜN KORUYUCULARI VE KAHRAMANLARI OLAN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İYİLİK VE SAĞLIK VERSİN.TÜM İYİ İNSANLARIN KALPLERİNE GÜNEŞ DOĞSUN.saygılarımla.

  • Tam komedi29 Mart 2020 21:39

    Test yapılmaya başlansın hasta sayısının nasıl arttığını göreceksiniz demiştim ! Bizle benzer vaka sayısı açıklayan ülkelerde sayı 3-4 bin arasında ! Bizde önlem aldık diye övünen iktidarın yaptığı hatalar sebebi ile üç kat fazla hasta sayısı oldu !!! Bundan sonra ne olacak ?  İktidar faturayı bankalar finanse etsin halk da faizi ile ödesin düşüncesinde 30-45 gün içinde neyin ne olduğunu daha net göreceksiniz !!!!

  • Nuri29 Mart 2020 21:31

    Bayram ikramiyelerinin öne alınması virüs bulaşma rekorunu artıracaktır.azıcik beyni olan bunu düşünüp bankalardaki kalabalığı en aza indirip ikramiyeleri geç öderdi.sağlık bakanımız kendini parçalıyor ötekilerin umrunda değil

  • Nuri30 Mart 2020 09:58

    Hasan bey millet yatmadan bankaların önünde soru sormak için sırada,yatınca da çok azı atm kullanıyor,geneli yaşlı ve banka içinde

  • *29 Mart 2020 23:23

    Nuri, sen bi koşu psikoloğa falan git

  • Hasan 29 Mart 2020 21:52

    Parayı alman için bakjayamı gidiyrsun sen hala. Hesaba otomatik yatıyor zaten  İllaki nakit olması gerekmiyor  Kredi kartı ve  taksit öderken. Dijital çağda yaşıyoruz. Maaşları artık mutemetler dağıtmıyor Hesaba dijital olarak yatıyor  :D 

  • reserpin29 Mart 2020 21:21

    Yazık hemde çok yazık. Halk kendi önlemini alsın diyorlar. 65 yaş sokağa çıkmasın tamam da o evde çalışan varsa nasıl olacak. Her gün eve virüs getirecegim tedirginliği içinde çalışmak nedir bilmiyorlar tabi. Devlet daha radikal önlem almalı bence. Onada ekonomi gerek. Kanal yapın siz anca sonrada öğünün.

  • Dİkkattt29 Mart 2020 21:04

    Abd; borsa balon oldu derken neyi bahane etsek borsa düşse derken virüs atıldı ortaya ölmesi gerekenler önceden belirlendi hastalıklı ve yaşlı bireyler; çünkü sağlık harcamaları hastane ve ilaç masrafları devlete ağır geliyordu. virüsü çok tehlikeli diyorlar oysa ki n1h1 domuz gribi , ebola yakaladığını öldürüyor küçük büyük veya yaşlı dinlemiyordu hastalığı bu kadar korkunç gösterdiler altın yaklaşık 6 aydır sebepsiz yükselişte iken yatırımcılar borsada panik satışları yaptılar korku saldılar kimse giremedi işlem hacimleri düşük miktarda taban yaptırdılar fed faizi sıfıra çekti bunlar için ortam hazırlandı diyorum ki Türkiye'de bir günde sıradan ölenlerin sayısı şu bir haftada virüsten ölenlerin sayısından daha fazlaydı.Ülke ekonomileriyle fena oynamaya çalışıyorlar dikkat edin derim sonunu kestirmek çok zor 

  • fatih29 Mart 2020 21:33

    tebrikler doğru yorum...

  • İtri29 Mart 2020 21:04

    İp koptu, bundan sonra dikiş tutmaz.allah sonumuzu hayreylesin

  • Demir yumruk29 Mart 2020 20:55

    Yarından itibaren Moskova’nın tüm sakinleri için, yaşları ne olursa olsun evlerinde kendilerini izole etme zorunluluğu getiriliyor Moskovalılara, sadece acil tıbbi yardım başvurusunda bulunulması, hayatları ve sağlıkları doğrudan tehdit altında olması, zorunlu hallerde işe seyahat edilmesi, en yakında bulunan faal mağaza veya eczaneden alışveriş yapılması, ikamet yerinden en fazla 100 metreye kadar mesafelerde evcil hayvanların dolaştırılması, evsel atıkların dışarıya çıkarılması gibi durumlarda evlerinden çıkmalarına izin verilecek... * BİZDE İSE, VİRÜSÜN BAŞKENTİ İSTANBUL BAŞIBOŞ VAZİYETTE, KÖYLERİ KARANTİNAYA ALINIYOR, KÖYLÜ TARLADA ÇALIŞIP ÜRETMEZ İSE, İSTANBULDAKİ YİYİCİLER REZİDANS DUVARINI, BETONUNU MU KEMİRECEK.

  • dünya Devi29 Mart 2020 20:51

    Paran varsa evdekal. Paran yoksa faturalar için çalış. Yasak yok, yasak gelirse, ohal devlet herkesin faturalarını ödemek ve karınlarını doyurmak zorunda. kredileri dondurmak zorunda. Öyle dünya devi bir ülkede yaşamadığınızı anladınız mı ? : )))  dünya devi lideri bile sarayda kalıyor. Örnek alın reisinizi 11 marttan beri giren-çıkan saraya yok. Faturaları onlar nasıl ödyüyorsa, evde kalarak, sende evdekal öde faturanı.

  • Mucise Reis ;)29 Mart 2020 20:44

    O yasak.. bu yasak... öteki yasak beriki yasak... faturanı sen öde. ev masrafını sen öde. kredini sen öde. herşeyi sen öde.  ticari otobüsün mü var?, taksin mi var? esnafsın lokantan mı var? marketin mı var? kahven kafen mi var? hepsinin masrafını öde. açmak yasak...  evdekal, evde bulun. yahu? kızılay yok ortada? devlet kurumları hani nerede? belediyeler kendi imkanı ile açları doyurma çalışıyor, millet bir yere kadar borç harç evde durma çalışıyor. iş yok, işsizlik çok, fabrikalar duman.  Devlet nerede? yurt dışında görüyoruz,Almanya da karantinada sıkıntın varsa, evine doktor gönderiyolar, hastaneye gelme diyor. kontrol ediyor. Bizde ise, devlet yuku vatandaşa atıyor, 5 kuruşda ödemeden, sınırlı yasakla işi götürüyor. Bu iş bence ciddi. Zengin kadar fakirde evdekalmayı hak etmiyor mu ?

  • Mehmet29 Mart 2020 21:27

    Sag olsun hocalarımız dualarını eksik etmiorlar

  • Baba Vanga29 Mart 2020 20:08

    Günün birinde bir virüs çıkacak dünyanın hakimi Türklere geçecek çünkü diğer milletlerin hepsi ölecek😂

  • kehanet29 Mart 2020 21:05

    a haberin kehaneti gibi olmuş 😂

  • Bika29 Mart 2020 19:55

    Binler insanın öleceği kesinleşti, karantina daha sert uygulanmalı ki İtalya gibi 10 binlerce insan ölmesin.

  • Çakır29 Mart 2020 19:44

    Hala umursamayanlar var mahallenin çocukları sabah saat 10 da sokaktaki buluşmaları akşam ezaninda son buluyor hepside çocuk paspas gibi yerlerde yuvarlaniyorlar bu illeti bizim atmamız çok güç olacak inşallah yanilirim İtalya ve diğer Avrupa ülkelerini geride birakacaz olmaz böyle olmaz ümitlerim tükeniyor

  • Psiko29 Mart 2020 21:38

    Uzaktan eğitim yapıyorlar sözde,hepsi virüs taşıyıcısı,65 yaş altına sokağa çıkma yasağı gelsin,özeliklede kulağına telefon yapışmış genç kızlara

  • H29 Mart 2020 19:39

    Mu nasıl bir dünya evde kalın deniyor hende calışın neniyor

  • 10 lardan29 Mart 2020 19:38

    Onbilere geçiş zor olacak sizin açınızdan.

  • ekonomist/stratejist29 Mart 2020 19:26

    Toplam vaka sayısı çok yüksek birkaç gün içerisinde yüzlerce ölü haberi duyabiliriz bir kısmı da iyileşir. Her şeye hazır olmak lazım. Vefat edenlere ve edeceklere şimdiden Allah rahmet eylesin. İnşallah daha fazla canlar yitirilmeden ivedilikle sona erer. Her şey için üzülüyorum her şeye etkisi tamamen menfi ama büyük bir Türk milletiyiz bugünleri de atlatacağız. Ben de genç biri olarak gençlere tavsiyem ben her ne kadar hareketli hayatım olsa da biraz evde kalalım. Gerekirse sevgilimiz atar da yapsa şimdilik sağlık daha önemli sonra gönüllerini alırız azıcık da olsa ülkemiz için fedakarlık yapalım😉

  • ekonomist/stratejist29 Mart 2020 21:32

    Özellikle metropol şehirlerde nüfus yoğunluğu yüksek olduğu için ve bulaşma riski ile ölüm riski çok yüksek olduğu için ivedilikle önleme adına İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa ve Diyarbakır olmak üzere 1 Nisan-30 Nisan arasında 1 ay süreyle sokağa çıkma yasağı bekliyorum. Ülkemizin genelinde değil de lokal düzeyde belirttigim illerde bekliyorum.

  • Utku29 Mart 2020 20:56

    OHAL veya sokağa çıkma yasağı bekliyor musunuz eko bey ?

  • Arif gsli29 Mart 2020 19:24

    Hocam bu vaka sayısı 80 bini bulur. Ölüde 1200 olur. Biz 1 ay daha iş diye ağlarız. Sorumsuz insanlar hep iç içeler. Konya da suriye mahallesi normalden farksız, aynı kalabalık. BİR AN EVVEL SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YAPMASSANIZ BU İŞ UZAR. bolece kepenk kapatırız. Kiralarımız ödenmediiii.