E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'de terör eylemleri olabilir---

Türkiye'de terör eylemleri olabilir

Türkiye'de terör eylemleri olabilir
16 Aralık 2015 - 07:30 borsagundem.com

Eş Şebab Örgütü üyeleri Türkiye'de büyük olaylar çıkartabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Somali gezisi öncesinde Türk heyetinin kaldığı otele yönelik bombalı saldırı gerçekleştiren Radikal dinci terör örgütü Eş Şebab’ın, Türkiye’de bir eylem gerçekleştirmek için hazırlık yaptığı belirlendi. İstihbarat birimleri, Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen örgütün, Somali ve Türkiye’deki sempatizanlarını kullanarak eylemler yapmayı planladığını ortaya çıkardı. 

Milliyet'in haberine göre, Erdoğan’ın gezisi öncesinde Somali’nin başkenti Mogadişu’ya giden Türk heyetinin konakladığı otelin yanı sıra, daha önce THY personeli ile Türk Büyükelçiliği’ne yönelik silahlı saldırılar gerçekleştiren El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütünün yeni faaliyetleri tespit edildi. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, istihbarat birimleri, Somali’de Türk misyonunun yanı sıra başka eylemler de yapan Eş Şebab’ın Türkiye’de eylem hazırlığı içinde olduğu yönünde bilgilere ulaşıldı. 

SOMALİ PASAPORTU VAR

Örgütün, Somali ve Türkiye’deki sempatizanlarının kullanarak Türkiye’ye yönelik eylemleri gerçekleştirmek için hazırlık yaptığını belirleyen istihbarat birimleri, bu kapsamda örgüt yönetiminin “Bihaari” kod adını kullanan Asad adlı Eş Şebab üyesini görevlendirdiği saptandı. Söz konusu örgüt üyesinin Somali’den Suriye’ye gitmek için yola çıktığını belirleyen istihbarat birimleri, şüphelinin önce Türkiye’ye geldiği anlaşıldı. Somali pasaportu kullanan şüphelinin, İstanbul’da kaldığı süreçte bir otelde konakladığını ortaya çıkarken, halen Suriye’de bulunan Bihaari kod adlı Asad’ın, Türkiye’ye dönmeyi planladığı belirlendi. 

BOMBA EĞİTİMİ

İstihbarat birimleri, Eş Şebab üyesi şüphelinin Türkiye’ye gitmesine Somali hükümetinde görevli olan ve Ustad Fatxi olarak bilinen Hussein Abdilaziz Abdiriza’nın “aracılık” yaptığını günışığına çıkardı. Abdirıza’nın aynı zamanda Somali Cumhurbaşkanı HASAN Şeyh Mahmud’un üyesi olduğu Damul Jadid grubu üyesi olduğu tespit edildi. Ayrıca, Türkiye’de bir dönem eğitim gören Eş Şebab üyesi Ahmed İbraahim Barlex adlı başka bir kişinin de Türkiye’de patlayıcı madde kullanarak saldırı planladığı, halen Türkiye’de öğrenim gördüğü tespit edilen Hawiye klanı üyesi olan Eş Şebab üyesi D.X’in de, örgüt üst yönetiminde görev alan Abdi Roxin’den patlayıcı imal edilmesi konularında eğitim aldığı tespit edildi. Bu gelişmelerin ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği yazılarla, birimlerini bombalı eylemler konusunda alarma geçirdi. 

HEDEF AÇIKLAMASI

Bilindiği gibi, El Kaide bağlantılı olarak Somali ve çevresinde oldukça etkin olan Eş Şebab örgütü, Mogadişu’da Türkleri hedef alan saldırılar sonrasında yaptığı açıklamada, saldırı “meşru hedefler” olarak nitelemişti. Örgütün sözcüsü Şeyh Ali Dheere, “Müslüman halkın en büyük düşmanı NATO ve onun parçası olan Türkiye. NATO Hıristiyan birliğidir. NATO, Türkiye’yi Müslümanları ezmek için çekiç olarak kullanıyor” açıklamasını yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)