E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'de dünya genelinde ender görülen rezerv!---

Türkiye'de dünya genelinde ender görülen rezerv!

Türkiye'de dünya genelinde ender görülen rezerv!
12 Ağustos 2022 - 16:57 borsagundem.com

Diaspor kristali dünyanın en kıymetli taşları arasında yer alıyor. Dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan ve eşi benzeri olmayan diaspor kristali yoğun ilgi görüyor.

Elmastan 10 bin kat daha nadir olduğu belirtilen bu kristal yurt içi ve yurt dışında yoğun talep görmeye başladı. Gram gram çıkarılan kristalin sadece yüzde 2'si işlenebiliyor. Muğla'nın Milas ilçesinde çıkarılan, ışığa göre renk değiştirme özelliğiyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Dünya genelinde ender görülen rezerv! Ne altın ne de pırlanta ondan daha değerli! Diaspor kristali dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan birisi olma özelliğine sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. En büyük değeri nadirliğinden gelen bu kristale özellikle yurt içi ve yurt dışından yoğun talep gösteriliyor. Diaspor kristali elmastan 10 bin kat daha nadir olduğu uzmanlar tarafından açıklandı.

SADECE ÜLKEMİZDE BULUNUYOR

Değerli taşlardan 3 türü, sadece Türkiye topraklarında bulunuyor. Diaspor kristali de, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan.

9 FARKLI RENK GEÇİŞİ VAR

9 farklı renk geçişiyle göz kamaştırıyor. Son yıllarda mücevher sektöründe pırlantaya alternatif olarak gösteriliyor.Diaspor kristali, dünyada sadece Muğla'nın Milas ilçesindeki madenden çıkarılıyor.

50 MİLYAR DOLARLIK REZERV!

Akşam'ın haberine göre Türkiye'de 50 milyar dolarlık süs taşı rezervi çıkarılmayı bekliyor. Üstelik bu değerli taşlardan 3 türü, sadece Türkiye topraklarında bulunuyor. Diaspor kristali de, dünyada sadece Türkiye'de çıkarılan değerli taşlardan.

Diaspor kristalinin fiyatı, karatı, süslemesi ve işlemesine göre 100 bin dolara kadar alıcı buluyor. Hindistan, diaspor kristalinin en fazla ihraç edildiği ülke konumunda.

Rusya'nın altın ve döviz rezervleri arttı

 

TCMB rezervlerinde artış

 

Merkez Bankası rezervleri açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)