E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'de doğalgaz sıkıntısı olur mu?---

Türkiye'de doğalgaz sıkıntısı olur mu?

Türkiye'de doğalgaz sıkıntısı olur mu?
13 Eylül 2022 - 10:32 borsagundem.com

Dünya ekonomisinin yeni gündemi enerji krizi! Avrupa ülkeleri daha kış gelmeden titremeye başladı. Peki Türkiye'de benzer bir sıkıntı yaşanır mı?

Geçtiğimiz kış İran ile yaşadıklarımıza bakarsak bu sene doğalgazda durumun daha riskli olduğunu söyleyebiliriz. Zira gaz fiyatları çok yükseldi, ithal eden kurumun da ticari işletmelerin de vatandaşın da dengesi bozulmuş durumda. Devlet halen daha yurtdışından aldığı gazı maliyet bazlı fiyatının altında, sübvanse ederek veriyor. Bu duruma rağmen vatandaş ve iş yerleri için tablo ağır. Daha da önemlisi geçen yıl oluşan zarar sebebiyle çarkı çevirmekte zorlanan BOTAŞ’ın bu kış daha fazla borç yükü yüklenecek olması. Gazı aldığımız ülkelere paraların azcık geciktirdiğimiz an teknik sebeplerle gaz akışı kış ortasında kesilebiliyor.

GÜNTAY ŞİMŞEK DÜNYANIN GÜNDEMİNDEKİ KONUYU HABERTÜRK'TEKİ KÖŞESİNDE YAZDI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zanğoç14 Eylül 2022 05:26

    Muhalefet iktidar olsa doğalgaz olmayacaktı bizlerde de

  • Ahmet Özbir13 Eylül 2022 14:17

    karadenizliler bol bol gaz çıkarıyor. tüm ülkeye yetiyor 21 yıldır

  • Mucise Reis : )13 Eylül 2022 12:28

    Türkiye de küçük altın sıkıntısı olur mu ? Hayır olmaz. Kuyuncularda küçük altın var. Ama ücretli çalışanemekli işsiz yüzde 80 lik kısım alacak parayı birikimi olabilir mi ?.... doğalgazda öyle var mı evet var. Ama alacak ödeyecek güç var mı?

  • Pala13 Eylül 2022 11:20

    Doğalgaz fiyati geçen seneye göre sanayi için 3 kat arttı.

  • Gaz olsa, para yok.13 Eylül 2022 11:18

    İran doğalgazı kesince Sanayi'ye elektrik kesintisi yapıldı Türkiye'de.. Bu kadar aciz bi durum var.. Ankara'nın köylerinde sırayla elektrik kesiyorlar bakım yapılıyor diyerek, elektrik mi yetmiyor acaba bilmiyorum..