E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Türkiye'de basına bir darbe daha"---

"Türkiye'de basına bir darbe daha"

Türkiye'de basına bir darbe daha
23 Temmuz 2013 - 12:00 borsagundem.com

Türkiye'de gazetecilerin karşılaştığı baskılar, İngiliz Independent gazetesinin başyazısına konu oldu.

İngilizlerin ünlü gazetesi Independent, Türk basınını bugünkü başyazısında değerlendirdi. Gazete, işten çıkarılan gazetecilerle ilgili "Türkiye'de pek özgür olmayan basına bir darbe daha" yorumunu yaptığı başyazısında bu gelişmeleri "şoke edici" olarak niteledi.
Başyazısına "Türkiye'de geçen ay yapılan protestoları izlemeye çalışan gazetecilerin polis tarafından hedef alındığı yönündeki kanıtlar, yeterince rahatsız edici idi. O zamandan beri ayaklanmalar ile bağlantılı olarak da 22 gazetecinin işini kaybetmesi ve 37 gazetecinin daha istifaya zorlanması daha cesaret verici değil" sözleriyle giren Independent, "Sokaklar göz yaşatıcı gaz ile doldurulurken başlıca bir haber kanalının bir doğa belgesini yayımladığı bir ülkede işten çıkarmalar şaşırtıcı olmamalı" diye yazdı. Başyazı şöyle devam etti:
"Aslında dünyanın her yerinden çok gazetecinin cezaevinde bulunduğu Türkiye'de işsiz kalmak bir gazeteci için en kötü sonuçlardan en hafifi olabilir, ancak böyle olsa da bu baskılar daha az şoke edici değil."
İndependent, başyazısını "Bizim Tehlikelideki Sesler kampanyası dünya çapında çok sayıda gazetecinin karşı karşıya bulunduğu şiddet ve yıldırmaya ışık tutmak için başlatıldı. Türkiye'deki son gelişmeler de, bunun bir örneğidir" ifadeleriyle sonlandırdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mustafa23 Temmuz 2013 13:22

    Bu adi ingilizler ilk önce kendi yayınlarına baksınlar, Türkiyeye baskı altına alamadılar şimdi bizans oyunlarına başvurup kamuoyu yapmaya çalışıolar

  • oflaz23 Temmuz 2013 13:05

    CCN VE BBC KANALLARI 9 SAAT CANLI YAYIN YAPTILAR.BASIN ÖZGÜRLÜGÜ BU OLSA GEREK. KENDİ ÜLKELERİNDEKİ OLAYLARI SÜMEN ALTI YAPARLAR.LONDRADA YAŞANAN OLAYLAR GİBİ NEDEN DÜNYAYA CANLI VERMİYORSUN??????HALK SİZİN ÇİRKİN YÜZÜNÜZÜ GÖRSÜN.

  • Aytac23 Temmuz 2013 12:40

    MEdyası,basını öyle bir baskı altında ki Şafak Sezer ne hallere düştü.YAzık bu ülke insanına. Yazık yazık...

  • KAYA23 Temmuz 2013 12:33

    ERDOĞANIN GÜCÜ DÜNYAYI KORKUTUYOR. 2023 TE DÜNYA LİDERİ, TÜRKİYE BAŞBAKANI KİM İSE O OLACAK VE SIRF UCUZA PETROL ALABİLMEK İÇİN KURMAYI DÜŞÜNDÜKLERİ ÜLKE HAYALDE KALACAK.