E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye'de bağımsız para politikası uygulanmalı---

Türkiye'de bağımsız para politikası uygulanmalı

Türkiye'de bağımsız para politikası uygulanmalı
23 Ağustos 2018 - 16:29 borsagundem.com

Almanya Merkez Bankası Başkanı Weidmann, Türk ekonomisindeki sıkıntıları gidermenin yolunun, sağlam, sorumlu ekonomik ve mali politikalar izleyerek, fiyat istikrarı için bağımsız para politikaları uygulamaktan geçtiğini söyledi

Almanya Merkez Bankası Başkanı Jens Weidmann, Berlin’de yabancı basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB), varlık alımını içeren ekonomik teşvik programını sonlandırmasının, Euro Bölgesinde para politikasının normalleşmesi sürecine doğru ilk adım olduğunu söyledi.

ECB’nin normalleşme sürecinin kademeli olarak önümüzdeki birkaç yıl süreceğini anlatan Weidmann, gecikme konusunda uyarıda bulundu.

İsmi ECB’nin gelecek başkanı olarak gündeme gelen Weidmann, gelişmekte olan ülke ekonomilerindeki risklerin daha fazla önem kazandığını belirterek, Türk ekonomisindeki sıkıntıları gidermenin yolunun, sağlam, sorumlu ekonomik ve mali politikalar izleyerek, fiyat istikrarı için bağımsız para politikaları uygulamaktan geçtiğini savundu.

Küresel ekonomik görünümde belirsizliklerini arttığının altını çizen Weidmann, “Özellikle dünyanın iki en büyük ekonomisi Çin ve ABD’nin sürüklediği küresel ekonomik büyüme canlı kalmaya devam etmekte. Bununla birlikte, siyasi riskler artıyor. Özellikle de uluslararası ticaret çatışmalarının artma riski.” değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa24 Ağustos 2018 12:45

    Türkiye'de zihniyet sorunu var,kazanılan ve borç alınan paraların ödünç olduğunu bir gün isteneceğini düşünmemek gibi.Borç alınan paranın ,o borcu ödeyecek yatırıma yönlendirilmesi gerekir.Biz ne yaptık,getirisi olmayan inşaata yatırdık.Katma değeri yüksek bir yatırıma yöneldik mi?Hayır.Güçlü ekonomiye Trump ne yapabilirdi?

  • ALAATTIN ÇIMBIZCI24 Ağustos 2018 09:49

    eğer almanya diki Türk işçilerinin parasının bir kısmı ülkemize gelse almanya ekonomik sıkıntı yaşar ve bizlerde ku sıkıntıdan kurtuluruz.bunu öngören almanya şuan panik yaşamaktadır.

  • fafa24 Ağustos 2018 12:36

    Hayal görüyorsun,Almanya'dan işçilerin parası gelmez,300 milyar dolar cari fazlası olan Almanya batmaz;o para bize gelse onu da yer, har vurup harman savururuz.Ülkemde ne vatandaşta ne de devlet de tasarruf zihniyeti var.

  • Bika24 Ağustos 2018 07:28

    TCMB bağımsız hareket edemediğinden, TL'nin değer kaybetmede tek rakibi Arjantin Pezosu.

  • cenk mert23 Ağustos 2018 23:35

    bizim yaşadıklarımızı yaşa sonra ahkam kes bakalım Alman ekonomisi ne oluyordu

  • Devran23 Ağustos 2018 22:10

    Bence Türkiyeye ayar verecek herhangi bir seçenekleri kalmadı. Sen daha çok ötersin Weidmann ! Her şey birlikten doğar... Başkan kimse, dediği her şey olmak zorundadır.

  • Ali23 Ağustos 2018 19:44

    Adam doğru demiş. Merkez bankası sözde bağımsız olmamalı. Nasıl ki swap işlemlerini kısıtladığında faiz artıp döviz kurları düşüyorsa. Yan yollara girmeden kısa vadeli faizleri artırırsın. Döviz düşmeye devam eder. Ortalık düzelince de düşürsün. Sadece bu da yetmez. Yargının bağımısız olmasına yabancı yatırımcı ikna olsun ki yatırım yapsın.

  • Ercüment23 Ağustos 2018 19:29

    aynen Özellikle Türkiyenin Bagimsiz para birimine ihtiyaci var..ayrica avrupa birligi Türkiyeyi Derhal birlige Almayi Kabul etmeli Türklerin birlige hic bir zarari olmamasini birlik anlayamiyor...ama Türklerden USA cekiniyor korkuyor...

  • Yeni Türkiye 23 Ağustos 2018 17:34

    Bak mösyö , sen kendi çöplüğünde öt !!! Git anana sor bakalım babandan bağımsız mı hareket ediyormuş ?

  • sait24 Ağustos 2018 10:44

    Sen dolari euro yu bolca stokladin galiba onunla anca bugunu kurtarirsin ya yarinlar cocuklarimiz torunlatimiz bu borclari nasil odesin...umurunda mi dunya analar evde sıkı durmazsa sonu husran olur

  • kerim23 Ağustos 2018 20:10

    Adam yanlis bisey mi soylemis senin anan baban sorumsuzca bol bol borclanip hovarda gibi harcama mi yapiyor

  • Talip 23 Ağustos 2018 18:22

    Bu kadar salakça bir yorum olurdu. TEBRİKLER 😁