E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye'de 2 buçuk yaşındaki çocuk mutant virüs nedeniyle hayatını kaybetti---

Türkiye'de 2 buçuk yaşındaki çocuk mutant virüs nedeniyle hayatını kaybetti

Türkiye'de 2 buçuk yaşındaki çocuk mutant virüs nedeniyle hayatını kaybetti
28 Nisan 2021 - 00:50 borsagundem.com

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 2 buçuk yaşındaki hastasını 'mutant virüs' nedeniyle kaybettiğini açıkladı

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan salgın ve tam kapanmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ceyhan canlı yayında ''Bugün hastanede 2,5 yaşındaki çocuk hastamızı kaybettim. Mutant virüsün özelliği çocuklarda daha etkili." dedi.

Haber Global Ana Haber'de korona virüs salgınına ilişkin uyarılarda bulunan Ceyhan, "Tam kapanmayı Çin dışında hiçbir ülke yapamadı. Tam kapanma, salgının hızını yavaşlatır, aşı için zaman kazanırız" derken, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak alınan tedbirlerin eğer uygulanırsa. Bundan önceki alınan önlemlerde iş yerleri, esnek çalışma ve ev içi ortama ilişkin karar yoktu. Şimdiki tedbirlerde bu alınacaktır. Biraz da insanların ne kadar uyacağına bağlı. İnsanları ikna etmek lazım. Hedefimiz 5 bin vakaya düşmek değil, biz bu önlemleri 15 gün sonra göreceğiz. 18'inde de birden bire tedbirsiz yaşama dönersek bu alınan kararlar hiçbir anlamı kalmayacaktır. Salgın artış ve inişlerle seyreder. Aşılamada yüzde 70'e ulaşamadığımız sürece artış olur. Ancak toplumun yüzde 70'ini aşıladığımız zaman biter. Aşıları risk guruplarına göre ayırabilseydik olabilirdi. İnsanları uzun süre tek doz aşıyla bırakırsak eninde sonunda mutasyona uğrar. Çok sayıda insan hastalanır ve kaybedilir."

"MUTANT VİRÜS ÇOCUKLARDA DAHA ETKİLİ"

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, çocuk vakalarda da artış olduğunu belirtirken, şunları kaydetti:

"Mutant virüsün özelliği çocuklarda daha etkili. Bugün hastanede 2,5 yaşındaki çocuk hastamı kaybettim."

Koca'dan Rus aşısı açıklaması: Türkiye'ye gönderiliyor

 

Tablo paylaşıldı! Vakalar günler sonra artışa geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)