E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürkiye:0 - Brezilya:4---

Türkiye:0 - Brezilya:4

Türkiye:0 - Brezilya:4
12 Kasım 2014 - 20:33 borsagundem.com

A Milli Takımımız, özel maçta Brezilya ile karşılaştı. Maç boyunca pek varlık göstermediğimiz gecede, Brezilya farklı bir skor elde etti.

Euro 2016 Elemeleri'ndeki Kazakistan maçının provasını Brezilya önünde yapan Ay-yıldızlılar, karşılaşmaya düşük tempoda başladı. Millilerimiz rakibini genellikle kendi yarı sahasında karşılarken, kaptıkları toplarla hızlı çıkış yaparak pozisyon üretmeye çalıştı.

Pozisyon üretmeye çalışan Milli Takımımız 20. dakikada kalesinde golü gördü. Brezilya'da sahneye çıkan isim Neymar oldu. Yıldız oyuncu yakaladığı fırsatı kaçırmadı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

NEYMAR BU SEFER AFFETMEDİ!
GOL 20.DK: Fernandinho, kendi yarı sahasından savunma arkasına attığı uzun topla Neymar'ı buluşturdu. Topu göğsüyle önüne indiren Neymar, ceza sahasına girerek şık bir vuruşla topu Volkan'ın yanından ağlarla buluşturdu: 0-1.

Golden sonra rakip yarı sahada daha canlı bir görüntüye kavuşan Türkiye, tehlikeli bir pozisyon üretemede ise başarılı olamadı. Sambacılar, Neymar'ın golünden 4 dakika sonra farkı 2'ye çıkardı. Semih Kaya'nın kendi kalesine attığı gol skoru 2-0'a taşıdı.

SEMİH'TEN TERS VURUŞ
GOL 24.DK: Danilo'nun sağ kanattan ortasında Semih ön direkte müdahale etmek isterken, ters bir vuruşla topu kendi ağlarımıza yolladı: 2-0

Milliler ikinci golden sonra rakip yarı sahada daha fazla topla oynamaya başladı. Kaleye ilk şutunu 30. dakikada Arda Turan'ın ayağından çeken milliler, Mevlüt Erdinç'in kafa vuruşuyla da gole yaklaştı ancak devrenin sonunda kalesinde bir gol daha gördü.

WILLIAN FARKI 3'E ÇIKARDI
GOL 44.DK: Neymar'ın hızla ceza sahasına getirdiği top savunmayla yaptığı ikili mücadele sonunda Willian'ın önünde kaldı. Willian'ın bekletmeden yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti: 0-3.

İlk 45 dakika Brezilya'nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.
 
İkinci yarıya da iyi başlayan Brezilya çok geçmeden Neymar ile golü bulmayı başardı. Başardı yıldız isim 60. dakikada ikinci kez sahneye çıktı: 4-0

NEYMAR'DAN BİR GOL DAHA
GOL 60.DK: Sol çizgide aldığı topu Willian ile girdiği verkaçla bir anda ceza alanı içine taşıyan Neymar, çaprazda kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu yine ağlara yollamakta zorlanmadı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca olmayınca Brezilya sahadan 4-0 galip ayrıldı.

TRİBÜNLERDE BÜYÜK ÇOŞKU
Karşılaşmaya büyük ilgi gösteren futbol severler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı tribünlerini doldurdu. Türkiye-Brezilya mücadelesiyle beraber, futbol severler bu sezon ilk kez bir maçta tribünleri bu seviyede doldurmuş oldu. Karşılaşmanın biletlerine büyük ilgi gösteren ve maç gününe kadar büyük çoğunluğunu tüketen futbol severler için, kalan az sayıdaki bilet, maç başlayana kadar stat gişelerinden satıldı. Tribün koltuklarının büyük bölümüne Türk bayrakları konuldu. Taraftarların tribünlerde çalınan şarkılar eşliğinde dalgalandırdıkları ay-yıldızlı bayraklar, renkli görüntüler oluşturdu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat karşılaşmayı protokol tribününde beraber izledi. Türkiye'de forma giyen çok sayıda Brezilyalı futbolcu da maçı stattan seyretti.

58 YIL SONRA TARİHİ MAÇ
A Milli Futbol Takımı, 58 yıl sonra İstanbul'da Brezilya ile özel maçta karşı karşıya geldi.Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı, 1956'da İnönü Stadı'nda yapılan maçı konuk ekip 1-0 kazanmıştı. En son 5 Haziran 2007'de Almanya'da özel maçta karşılaşan ve 0-0 berabere kalan iki takım, yaklaşık 7,5 yıl sonra yeniden birbirlerine rakip oldu. Almanya'daki maçta iki takımın başında yine Fatih Terim ve Dunga yer alıyordu.

TERİM'DEN DERİN ROTASYON
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Brezilya karşısına, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Letonya ile yaptıkları maçın 11'inden 6 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sakatlıkları nedeniyle Gökhan Gönül, Gökhan Töre ve Mustafa Pektemek ile gribal enfeksiyon geçiren Burak Yılmaz maç kadrosunda yer almadı. Letonya maçının 11'indeki futbolculardan Semih Kaya, Mehmet Topal, Arda Turan, Ozan Tufan ve Umut Bulut, Brezilya maçında da ilk 11'de sahaya çıktı. Terim, sakatlıklar nedeniyle sağ bekte Ozan Tufan'a görev verdi. Milli takımda Selçuk İnan, Olcay Şahan ve Caner Erkin gibi isimler yedekler arasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)