E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye yüzde 3.5 oranında büyüyecek---

Türkiye yüzde 3.5 oranında büyüyecek

Türkiye yüzde 3.5 oranında büyüyecek
01 Mart 2014 - 14:43 borsagundem.com

IMF ve OECD verilerine göre Türkiye büyümede dünya devlerini sollayacak

Gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin, Fed'in varlık alımlarını azaltması ve içerideki seçim atmosferine rağmen bu yıl dünya devlerini geride bırakarak yüzde 3,5 oranında büyüyeceği öngörülüyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) verilerinden derlenen bilgilere göre Türkiye, küresel ekonomideki Fed kaynaklı değişimin gelişmekte olan ekonomileri olumsuz etkileyeceği beklentilerine karşın ABD, Avustralya, İngiltere, İsveç, Norveç, Japonya, Almanya, Avusturya, Fransa ve İtalya gibi çok sayıda gelişmiş ülkeden fazla büyüyecek. Analistler, Türkiye ekonomisindeki toparlanma eğiliminin devam ettiğine ve ekonomik aktivitedeki ılımlı eğiliminin sürdüğüne dikkati çekerek, TCMB'nin sıkılaştırıcı yöndeki para politikası ve BDDK'nın son dönemde kredi büyümesine ilişkin aldığı tedbirlerin bu yıl büyüme üzerinde sınırlandırıcı etki oluşturacağını öngörüyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VaTaNDaS01 Mart 2014 18:41

    Yaşanan faiz ve kur yükselişinin Gezi olaylarıyla veya 17 Aralık operasyonuyla birebir ilişkili olduğunu düşünmek tam anlamıyla komplo teoriciliğidir.. ABD tahvil alımlarını azaltacağını açıkladığında ucuz dövizle beslenen bizim gibi ithalatla şişirilmiş üretmeyen zayıf ekonomiler taklaya geldi.. Ne de olsa Türkiye ekonomisi=İnşaat ve ithalat!! Gezi olaylarının faiz lobisi tarafından yapıldığı ve belgelerle açıklanacağı söylenmişti.. Aradan aylar geçti belge falan göremedik!! Ayrıca ülkede neler yaşandığı ortada, her şey açık ve net görülüyor ancak korkudan kimse kral çıplak diyemiyor!! İleri demokrasi var ya!!!

  • m. kara01 Mart 2014 18:29

    ülkemiz şu kısır çekişmeleri bir tarafa bırakırsa adamların dediği gibi büyümede en çok ilerlemeyi bizim ülkemiz yapar ancak nerde. hergün başka birşeyle kalkıyoruz. bu kısır çekişmeler ülkemize çok zarar veriyor

  • insaf 01 Mart 2014 17:14

    ülkemiz normal şartlarda yönetilmeye devam etseydi gezi olayları bu oyunlar vs. olmasaydı düşünün faiz %4,50 olmuştu devlet borçlanırken bile cebine milyarlar giriyordu faiz lobileri ve içteki menfaatçiler ülkenin batmasını bile göze alarak türk milletine savaş açmıştır.. ülkemize sahip çıkalım yerli savaş uçağı tankı tüfeği arabası reni metrosu bunların hepsi yapılacak yazık etmeyin sadece tarihinize bakın yeter..

  • KARTALY32301 Mart 2014 16:28

    DİKKAT.IMF BU YORUMLARI YAPMIŞSA .GLOBAL KRIZ VE PARANIN PATRONLARI TÜRKİYE Yİ HEDEF ALMIŞ DEMEKTİR...KISACA HUZUR VE İSTİKRAR BOZUCU HER OLAYIN ALTINDA YATAN PARANIN PATRONLARI.KESİNLİKLE HUZUR VE İSTİKRARI KORUYUN.....

  • Ekonomist01 Mart 2014 16:20

    Türkiye ye büyümeye devam edecek ve muhalefet çatlayacak. iktidar olmak için ekonomiyi piyasaları çökertmeye çalışan Cemaat chp mhp kolaisyonunu çöpe atmalı bu millet! Bu taktiklerlerle ancak ktidar olmayı düşünenlere yazıklar olsun .

  • gerçekçi01 Mart 2014 16:07

    hayali 1 büyüme sadece tarımda olmaz 2 Türkiye tarımda çok hızlı büyüdü özellikle meyve üretiminde 3 tarım sadece kırmızı et değildir.

  • tarık01 Mart 2014 16:06

    yolsuzlukta büyüme ise evet büyür.

  • GEREKÇESİZ01 Mart 2014 16:05

    YERLİ YATIRIMCI BORSADA BİTTİ TÜKENDİ,,YABANCI HİSSELERİNİ SATIP KAÇACAK DELİK ARIYOR AMA YENİ YATIRIMCI OLMAYINCA BUNU YAPAMIYOR,,BUNDAN SONRAKİ DÖNEMDE,, UMUT YARATARAK YERLİLERİ BORSAYA ÇEKİP YABANCILARI KURTARMA ÜZERİNE HAZIRLANAN BENZER NİTELİKTE BİR SÜRÜ HABER GÖRECEĞİZ...SORMAK LAZIM,,HANGİ ÜRETİMLE NEYİ KİME SATIP BÜYÜYECEĞİZ??.HABERİN İÇERİĞİNDE BU KONUDA YAPILMIŞ BİR AÇIKLAMA GÖRDÜNÜZMÜ??? TESPİT VAR AMA GEREKÇE YOK.!!GEREKÇESİ OLMAYAN TESPİTLER TUZAKTAN İBARETTİR.!!

  • HAYALİ 01 Mart 2014 15:54

    TARIMDA ÜRETİM YOK DIŞARDAN İTHALAT BAŞLADI ÜRETİM YOKKEN NASIL BÜYÜYECEK TÜRKİYE AMA ATIYORSUNUZ

  • Yabancı01 Mart 2014 15:31

    Bu haberin üzerine endeksi tutmayın gitsin.

  • Realist01 Mart 2014 14:57

    Neden gelişmiş ülkelerle kıyaslıyorsunuz. Zaten onların büyüdüğü hızda büyürsek hiçbir zaman farkı kapatamayız. BRIC ülkeleriyle kıyaslayınız. (brezilya,rusya,hindistan,çin) veya diğer gelişmekte olan ülkelerle. Ekonominin -e sinden anlayan bunlara güler. Lütfen güldürmeyiniz.