E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye - Yunanistan görüşmesinin tarihi belli oldu---

Türkiye - Yunanistan görüşmesinin tarihi belli oldu

Türkiye - Yunanistan görüşmesinin tarihi belli oldu
11 Ocak 2021 - 21:48 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turunun 25 Ocak 2021 tarihinde İstanbul'da yapılacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye ile Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerin 61. turu 25 Ocak'ta İstanbul'da yapılacak.

Bakanlık Twitter üzerinden de görüşmelere ilişkin son durumu paylaştı.

​Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile istikşafi görüşmelerin tarihinin belirlenmesi halinde bu temaslara katılacaklarını bildirmişti.

Türkiye ile Yunanistan arasında 2002'de başlatılan istikşafi (keşif amaçlı) görüşmelerin sonuncusu olan 60. tur, 1 Mart 2016'da Atina'da yapılmıştı. Dönemin Yunan hükümeti tarafından askıya alınan görüşmeler, bu tarihten sonra siyasi istişareler formatında devam etmiş, ancak istikşafi çerçeveye dönmemişti.

Son dönemde Doğu Akdeniz'deki sondajlar üzerinden Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimde AB ve NATO'nun müdahil olması sonucu istikşafi görüşmelerin 61. turunun İstanbul'da yapılacağı açıklanmıştı.

Yunanistan'dan Türkiye'nin davetine olumlu yanıt

Çavuşoğlu, Yunanistan'ı davet etti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)