E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye yeni enerji koridoru olacak---

Türkiye yeni enerji koridoru olacak

Türkiye yeni enerji koridoru olacak
10 Mart 2014 - 16:38 borsagundem.com

Turcas YK Üyesi Matthew James Bryza, Türkiye’nin yeni enerji koridoru olacağı öngörüsünde bulundu

Turcas YK Üyesi Matthew James Bryza Akıllı Para programında Hande Demirel'in ve Araştırma Müdürü Hande Akmehmet'in enerji piyasası ve yeni dinamiklere dair sorularını yanıtladı.

bloomberght.com'un haberine göre, Rusya - Kırım - Ukrayna çıkmazını değerlendiren Bryza, "İki olası etki var. Bunlardan biri piyasalar üzerindeki genel etki. Tabii piyasalar da endişelenir ve

Rusya , buna benzer hamleleri Gürcistan'a da yapmıştı ama Kırım çok daha büyük. Uluslararası piyasalara baktığımız zaman bu gelişmelerden dolayı çok ciddi bir sallanma görüyoruz. Ama enerji piyasasına

doğrudan bir etki gözlemlemedik. İkinci önemli konu ise Avrupa'daki doğalgaz piyasası, doğalgaz ithalatı. Burada ciddi bir yanlış algı ve yanlış anlama var: Rusya'daki gazın Avrupa'ya gitmesi ile ilgili aslında kim kime bağlı? Rusya gazın yüzde 25'ini Avrupa'ya yolluyor ama aslında Rusya bu gazı satmak konusunda ve kazandığı gelir konusunda daha da bağlı." açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)