E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye yasağı turizm sektörünü sarstı---

Türkiye yasağı turizm sektörünü sarstı

Türkiye yasağı turizm sektörünü sarstı
13 Nisan 2021 - 14:26 borsagundem.com

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, Türkiye uçuşlarına getirilen kısıtlamanın turizm sektörü için bir şok yarattığını, zira yasağın geçerli olduğu dönemde çok sayıda turun satın alındığını ifade etti.

Lomidze, Rusya’nın Türkiye ile korona virüs nedeniyle 15 Nisan-1 Haziran tarihleri arasında uçuşları askıya alması kararıyla ilgili olarak Eho Moskvı radyosuna açıklamada bulundu.

Lomidze, “Bir yandan sektör bu karara 6 Nisan’dan beri hazırlanıyordu. Ancak yine de karar bir şok oldu. zira turist hacmi çok büyük, sektör şu an zor durumda. Çok sayıda turistle durumun çözüme kavuşturulması gerekecek. 533 bin 200 kişi var, bu tur şirketlerinin büyük bölümündeki sayı, küçük ve özel hizmet veren turlar hariç. Bu kişilerin satın aldığı turların uçuşları 15 Nisan-1 Haziran döneminde. Turların toplam tutarı 350 milyon euro, ancak bu paranın tamamı ödenmiş değil. Hesaplamalarımıza göre, 35 milyar ruble (454 bin dolar) ödeme yapıldı” ifadelerini kullandı.

Lomidze, Türkiye’ye bireysel olarak seyahat etmeyi planlayan ve bilet alan çok sayıda Rusya vatandaşının da olduğunu belirtti. 'Fakat dörtte üçü değilse de üçte ikisi, organize turist akışı' diyen Lomidze, turistlerin seyahat güzergahlarını veya tarihlerini değiştirebileceğini söyledi.

‘30 bin Rus turist Türkiye’de’
Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkanı Andrey İgnatyev, “Şu an değerlendirmemize göre, yaklaşık 30 bin Rus turist Türkiye’de” ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin Türkiye ile havayolu trafiğinin 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar verdiğini duyurmuştu.

Türkiye'den Rusya'ya Sputnik V turizmi

 

Turizm sezonunu 1 Mayıs'ta açılıyor

 

İstiklal Caddesi ve Beşiktaş'ta turist yoğunluğu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)