E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye virüsten ölüm oranında dünyada kaçıncı---

Türkiye virüsten ölüm oranında dünyada kaçıncı

Türkiye virüsten ölüm oranında dünyada kaçıncı
19 Nisan 2020 - 14:20 borsagundem.com

Fahrettin Altun, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesini değerlendirdi: Dünyadaki en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden biriyiz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin yeni tip korona virüsle (Kovid-19) mücadelesine ilişkin, "Yıllardır sağlık sistemine yapılan yatırımlar, erken ve yoğun tedavi uygulamaları, halkımızın sağduyusu ve Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde ülkemiz, dünyadaki en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden birisidir" ifadelerini kullandı. 

Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, AK Parti hükümetlerinin yıllardır sağlık alanında kapasite artırımına yönelik yatırımlar gerçekleştirdiğini, Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede bu yatırımların karşılığının alındığını belirtti.

Bazı ülkelerdeki hastanelerin kapasiteleri yetersiz kalırken Türkiye'deki hastanelerin halen yüksek kapasiteyle hizmet vermeye devam ettiğine dikkati çeken Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkın sağlık ihtiyaçlarının eksiksiz olarak karşılanmasının arkasındaki en büyük güç olduğunun, onun bu konudaki liderliği sayesinde Türkiye'de evrensel sağlık hizmetleri verildiğinin altını çizdi.

İran'da 87 kişi daha korona virüsten hayatını kaybetti

“Türkiye yoğun bakım kapasitesinde Avrupa birincisi”

Altun, koronavirüs testi yapılan ya da tedavisi uygulanan hiç kimseden herhangi bir ücret alınmadığını aktararak Türkiye'nin yoğun bakım ünitesi kapasitesinin birçok ülkeyi geride bıraktığını, bu konuda Avrupa genelinde birinci sırada yer aldığını vurguladı.

“Kimse testten mahrum bırakılmıyor”

Hastalık belirtileriyle hastaneye başvuran hiçbir vatandaşın testten mahrum bırakılmadığını, Türkiye'de test sayısının hızla arttığını, bütün vatandaşlara ücretsiz maske dağıtıldığını belirten Altun, şunları ifade etti:

Yıllardır sağlık sistemine yapılan yatırımlar, erken ve yoğun tedavi uygulamaları, halkımızın sağduyusu ve Cumhurbaşkanımızın liderliği sayesinde ülkemiz, dünyadaki en düşük ölüm oranına sahip ülkelerden birisidir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, en kısa sürede tedavi, ilaç ve aşı bulunmasına yönelik çalışmalarında Bilim Kurulumuza da her türlü desteği sağladı. Her alanda büyük bir ilerleme kaydeden Bilim Kurulumuza müteşekkiriz. Koronavirüsle mücadelemiz bitmedi. Bütün önlemleri almaya devam etmeli ve virüsün yeniden yayılmasını önlemek için bütün tedbirleri dikkatle uygulamalıyız. Şimdiden mevcut krizin de ötesine bakarak mücadele kapasitemizi ve kaynaklarımızı daha da geliştiriyoruz.

Dünyada 600 bini aşkın kişi iyileşti

"Her gün daha güçlü şekilde kanıtlıyoruz"

Altun, bu küresel salgınla mücadele ederken ülke içerisindeki yapısal reformların da bütün hızıyla devam ettiğine işaret ederek TBMM'nin gerekli yasal önlemlerin alınması için yorulmadan çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin, bütün bunların yanı sıra diğer ülkelere de yardım ettiğine, uluslararası dayanışmayı sağlamaya çalışıp dünya çapında yardımlara öncülük yaptığına dikkati çeken Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve aziz milletimiz ne kadar güçlü, kararlı ve özverili olduğumuzu bütün dünyaya gösteriyor. Kaynağı ne olursa olsun, hiçbir tehlike karşısında pes edip teslim olmayacağımızı her gün daha güçlü şekilde kanıtlıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Altun, Türkiye'yi bütün dünyaya örnek olacak şekilde, daha sağlıklı ve daha müreffeh kılmak için her gün daha fazla çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

İngiltere'de hükümet Kovid-19'a kayıtsız kalmakla suçlandı

Yunanistan'da karantina gemisindeki Türkler yurda getirildi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert20 Nisan 2020 00:29

    al sana bir tana ...adam kendi ülkesinin bakanına..kayıtlarına..resmiyetine  güvenmiyor.

  • hayat19 Nisan 2020 22:24

    peki vatandaşına bakması gerekirken vatandaşından para isteyen ülkeler arasında kaçıncıyız

  • Hadi.19 Nisan 2020 20:26

    Bu..CHP.den.harbiden.cok.gicik.olmaya..basladim...hakikaten.nefret.ettirdiler...bu.kadar.bilmezdim.bu ortamda..boyle..yapmamasi.gerekir......

  • Rizeli19 Nisan 2020 21:59

    CHP'den nefret etmeden önce Güzel Türkçemizi yazmayı öğren.

  • Faharrettin'in ne dediğinin önemi yok.19 Nisan 2020 19:52

    Uluslararası kuruluşlar ne diyor.

  • Yorum19 Nisan 2020 17:47

    Peki bir ülkede 13 başka bir ülkede 1 olurumu ölüm oranı birde bu 13 olan oran dünyanın saglık alanında en iyi ülkelerinden biri artık hiç bir Avrupa ülkesi saglıktan bizden iyi olamaz hepsi bittik

  • Günaydın 19 Nisan 2020 16:39

    Cumhurbaşkanı sözcüsü bu ülkeye ne katkı yapar kaç maaş alır bilen var mı?

  • cevapp19 Nisan 2020 17:16

    maaşını ne yapcan ... gerekksiz ülkede bukadar parti varken