E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ve Yunanistan 6'ncı kez bir araya geldi---

Türkiye ve Yunanistan 6'ncı kez bir araya geldi

Türkiye ve Yunanistan 6'ncı kez bir araya geldi
29 Eylül 2020 - 14:56 borsagundem.com

Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alındığı teknik toplantılardan 6'ncısı bugün yapıldı

Türkiye ve Yunanistan heyetleri 6'ncı kez NATO Karargahı'nda bir araya geldi.

Açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg görüşmesi sonrası yapılmasına karar verilen Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında "Ayrıştırma Usullerinin" ele alınacağı teknik toplantı bugün NATO Karargahı'nda gerçekleştirildi. 

MSB'den toplantı sonrası yapılan açıklamada bir sonraki toplantının önümüzdeki günlerde yapılacağı açıklandı.

Ayrıştırma usullerinin ele alındığı toplantılarda hedef, iki NATO üyesi ülke arasında askeri çatışma riskini bertaraf etmek. Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselince, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg devreye girmişti.

Stoltenberg, iki NATO üyesinin kazara sıcak çatışmaya girmesini önleyecek bir mekanizma kurulmasını önererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunan Başbakanı Miçotakis ile görüşmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif29 Eylül 2020 16:19

    istikşafi görüşmeler bir an önce son bulsun.ne olacaksa olsun.bam bam bam.

  • Alper29 Eylül 2020 15:55

    6 değil 60 kez bir araya gelseler anlaşma çıkmsaz.iki devlerinde istekleri birbiriyle çatışıyor. Yunanistan avrupa birliğini arkasına almışken asla geri adım atmaz. Bizde atmayız. Bu yüzden bu iki ülkenin gerilimi hep devam eder. Sadece yumuşama olabilir bazen. İki ülkeninde anlaşmasını istemeyen sömürgeci güçler var dünyada. Türkiye ve Yunanistan kavga edecekki silah mafyası devletler silah satacak bu iki ülkeye.

  • Okie Dokie29 Eylül 2020 15:54

    Daha yunanistanı bile sahada dize getiremiyoruz. Masaya oturmaktan popomuz nasır tutacak neredeyse. Nerede bu devlet nerede bu millet?

  • Kaçkar KAPLANI29 Eylül 2020 15:29

    TÜRKİYE-yunanistan heyetleri bir araya geldi yazısını görünce hemen istikşafi aklıma geliyor. Kelime hazineme yeni bir öğe eklenmiş oldu.