E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ve İran arasında güvenlik alanında iş birliği---

Türkiye ve İran arasında güvenlik alanında iş birliği

Türkiye ve İran arasında güvenlik alanında iş birliği
20 Ekim 2021 - 22:07 borsagundem.com

Türkiye ile İran arasında güvenlik alanında iş birliği mutabakatı imzalandı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran'a giden Soylu ve İranlı mevkidaşı Vahidi arasında yapılan ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından mutabakat zaptı imzalandı ve ortak basın açıklaması yapıldı.

Konuşmasında heyetler arası verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bakanlıklar arasında birbirine yakın bir anlayışın olduğunu belirten Soylu, "PKK terör örgütü ve tüm terör örgütleri ile mücadelede birlikte ortak bir irade sergiliyoruz. Birçok çalışma grubumuz var ve bu, iki ülkenin talepleri ile dinamiklerini ortaya koymuştur. Bugün bir kez daha terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı ve mücadeledeki birliğimizi teyit ettik." ifadelerini kullandı.

Afganistan'da son dönemde meydana gelen olaylar sonrası kaçak göçün hareketlenmesine karşı yıllardan beri ortak olarak sürdürülen çalışmaları ve kaçak göçle mücadele konusunu bir kez daha ele aldıklarını dile getiren Soylu, şunları söyledi:

Daha önce irtibat noktası olarak değerlendirdiğimiz birçok çalışmayı bir üst kademeye taşıyoruz. Sınır güvenliği İran ve Türkiye arasındaki en temel konu başlıklarından biridir. Özellikle Güvenlik duvarları, fiziki entegre ve teknolojik sistemler konusunda muhataplarımızın, İranlı dostlarımızın bize göstermiş oldukları kolaylaştırıcı tavır konusunda teşekkür ederim.

 

İsrail'den İran’a karşı yeni hamle, 1,5 milyar dolar bütçe!

 

Soylu: FETÖ'ye operasyon yapıyoruz, sesi başka yerden geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali20 Ekim 2021 23:38

    Pkk nın en büyük destekçisi ile mi.

  • Mehmet21 Ekim 2021 09:24

    ermenileri de desteklediler.. ama yine de bu da bi başarıdır..  en azından el uzatıyorlar. Bi yandan da  iran da azeri nufüsu çoktur. bundan çekiniyo da olabilirler...