E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiTürkiye ve Azerbaycan ortak telsiz üretecek---

Türkiye ve Azerbaycan ortak telsiz üretecek

Türkiye ve Azerbaycan ortak telsiz üretecek
15 Ocak 2019 - 15:00 borsagundem.com

Ukrayna’nın Türk üretimi İnsansız Hava Aracı (İHA) almasının ardından bu kez Azerbaycan ile Türkiye önemli bir işbirliğine hazırlanıyor.

CÖMERT YILDIZ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Savunma sanayisinde Türkiye, yeni bir anlaşmaya daha imza atıyor. Geçen hafta Ukrayna’nın Türk üretimi İnsansız Hava Aracı (İHA) aldığı haberinin ardından bu kez Azerbaycan ile Türkiye önemli bir işbirliğine hazırlanıyor. Askeri alanda yoğun işbirliği yapan iki ülke, ortak bir telsiz üretmek konusunda anlaşmaya vardı. Ankara’yı ziyaret eden Azerbaycan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türk savunma şirketleri ile görüşmelerde bulundu.

ÇUKUROVA İLE DE GÖRÜŞTÜLER

Bu arada Roketsan, TAI, Çukurova gibi şirketlerle görüşen Azerbaycanlı yetkililer, ASELSAN ile bir konuda anlaşmaya vardı. Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığı Cihaz Üretim Birliği ile ASELSAN arasında ortak iletişim araçlarının üretimi anlaşması imzaladı. Anlaşmanın Azerbaycan-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 27’nci yılında yapılmasının önemi de vurgulandı. Azerbaycan ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkiler 14 Ocak 1992'de başlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)