E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ve ABD’nin anlaşması AB'nin zoruna gitti!---

Türkiye ve ABD’nin anlaşması AB'nin zoruna gitti!

Türkiye ve ABD’nin anlaşması AB'nin zoruna gitti!
18 Ekim 2019 - 16:57 borsagundem.com

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Pence arasındaki görüşmenin ardından varılan anlaşmayla ilgili konuştu. Tusk, "Bizim beklediğimiz şey bu değildi" dedi.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderlerini, Brexit, genişleme, Türkiye ve bütçe gibi konuları görüşmek üzere Brüksel’de iki günlüğüne bir araya getiren AB Liderler Zirvesi sona erdi. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk zirve sonrası açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile ABD arasında, Barış Pınarı Harekâtı’na yönelik görüşmelerin ardından varılan anlaşma hakkında yorumunun sorulması üzerine Tusk, şunları söyledi:

“Türkiye konusunda gerginliği artırmak ve yeni gerginlik yaratmak istemiyorum. Türkiye ile AB arasındaki mevcut durum çok açık. Sözde ateşkese gelince, bunu beklemiyorduk. Zaten bu ateşkes de değil, Kürtlere silah bıraktırma. Kararlı olmamız gerekiyor. Türkiye’ye askeri operasyonunu tamamen sonlandırma, askerlerini çekme ve uluslararası insancıl hukuka saygı duymaya yönelik çağrılarımızı yineliyoruz. Bu beklentimiz Erdoğan-Pence anlaşmasıyla karşılanmıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet sağlam 18 Ekim 2019 22:00

    Gündeme dönsek artık klavye delikanlıları bu iş bitti masada kazandılar tamam .önümüze bakalım işsizlik damat zamları geçinemeyenler.unutmayalım artık birşeyleri unutturamasınlar bize başarısız ekonomiyi

  • ali19 Ekim 2019 00:23

    sen uzayda yaşıyon...ülkenin gündemi  ne...akşamdan kalmışın..desene .. ERDOĞAN bunu başardı takdir edemiyorum..hala takıntı..hala kısır çekime..

  • Mehmet18 Ekim 2019 21:25

    Bizim de suriyelilere konusunda beklediğimiz bu degildi...

  • VS18 Ekim 2019 21:11

    ULAN LALE PKK SENİN EVİNİ BOMBALASA İYİ OLURMUYDU LAVUK

  • Kamil18 Ekim 2019 20:07

    Sinyor Donald, tırtırlayıp durma , gel teröristlerle sen savaş, bakalım becerebilecen mi

  • Gönderin kürtleri18 Ekim 2019 20:06

    Suriyeli kürtleri gönderin Avrupa ya çok seviyor

  • tarık18 Ekim 2019 19:45

    dunya ne cok sevıyormus bu ypgyı arabı avrupalısı amerıkalısı nedense hep bızım sınırlarımızı dıbındeler hıcte ayrılmıyorlar bızden etrafımızı cevırdıler hedefın turkıye oldugu asıkar ooyuzden arabı avrupalısı cok sevıyor zaten bırtek bıze saldırıyorlar dunya memnun sımdı ısraıle muttefıkmı yaratmaya calısıyorsunuz yoksa ypg ustunden ısraıle vaadedılmıs topraklaramı sahıp olmak ıstıyorsunuz

  • ...18 Ekim 2019 19:26

    Sadece bu adamın  mı zoruna gitti zannediyorsunuz. En başta ana muhalefetin sonra yalakalarının zoruna da gitti ve daha nicelerinin.

  • KILIÇ18 Ekim 2019 19:23

     KARNINDAN KONUŞMA HAYİN ,ADAM GİBİ KONUŞ.

  • Vatandaş 18 Ekim 2019 18:37

    Sen ne bekliyordun. Beklediğin birşey varsa gel sahada verelim size. Artık eski Türkiye yok. Artık masada da kaybetmiyoruz. Bize yaşattıklarınızın hesabını soracağız sizlere. Artık büyük bir liderimiz var. Her zaman liderimizin yanındayız.

  • mehmet yılmaz 18 Ekim 2019 18:29

    MÜSLÜMAN kanı görmeyince rahatsız olmuş siyonist bozuntusu.

  • Hoca aklıma geldi18 Ekim 2019 17:35

    Hadi oradan

  • wers18 Ekim 2019 17:34

    Suriyelilerin yerine Kürtleri yerleştirip ülke devşirecektiniz. Suriyelilere de biz ömrümüzün sonuna kadar bakacak mıydık ? Yeter be kardeşim adam Türkiye'ye karısıyla 2 kişi gelmiş 5 kişi olmuşlar bu ülke buna dayanamaz adamlarda gidecek kendi ülkelerine beğenmiyorsan alın 3 milyon mülteciyi birazda siz ilgilenin daha iyi insansınız ya

  • edy18 Ekim 2019 17:25

    El ayak öpmeye geleceksiniz...

  • Sdk18 Ekim 2019 17:16

    Beklediğiniz hepsini toprağa gömmek... Sanırım...

  • Türk Milleti..18 Ekim 2019 17:16

    Türkleri tanımamış bunlar : )) tamam ben arkadşımla, komşumla vb. kavga ederim.. bağrışırım, hatta döverim : ))) Ama elin evnebiside Arakdaşıma bşe derse, komşuma  vb. bende o ecnebiyi döverim :D .. Araplarda tarihe bakın tam tersi... x arap grubu ingilizlerle savaşıro kuzeyde..güneyden diğer x arap aşireti saldırıyor fırsat bilip.. Türklerde tam tersi.. düşman 2 türk devletide, ecnebi gelince cephede sırt sırta verip ecnebile savaşıyor ... :D