E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, uyuşturucu baronunu sınır dışı etti---

Türkiye, uyuşturucu baronunu sınır dışı etti

Türkiye, uyuşturucu baronunu sınır dışı etti
03 Ağustos 2022 - 15:59 borsagundem.com

Avustralya’nın en çok aranan kişisi olarak tanınan ülkenin en büyük motosiklet çetelerinden birinin lideri Mark Buddle, Türkiye’den sınır dışı edilerek Avustralya’ya iade edildi.

Avustralya'da basın tarafından 'en çok aranan kişi' olarak nitelendirilen ülkenin en ünlü motosiklet çetesi lideri Mark Buddle, Türkiye'den sınır dışı edildi.

Avustralya Federal Polisi Suç Komiser Yardımcısı Nigel Ryan, 37 yaşındaki Buddle’ın Türkiye’den sınır dışı edilmesinin ardından Avustralya’ya iade edildiğini ve dönüşte Darwin Havaalanı’nda gözaltına alındığını açıkladı.

Buddle, geçen yıl Avustralya’ya 160 kilodan fazla uyuşturucu getirmekle suçlanıyor. Aynı operasyon kapsamında ülkede 250’den fazla kişi tutuklanmıştı.

Mark Buddle: Australian motorcycle gang boss extradited from Turkey - BBC  News

KKTC’YE YERLEŞMİŞTİ

Sözcü'de yer alan habere göre Buddle, 2016’da bir cinayet soruşturmasında şüpheliler arasına girmesinin ardından kaçmış, Avustralya’yla iade anlaşması olmayan Kuzey Kıbrıs’a yerleşmişti.

Buddle’ın kaçırdığı uyuşturucu miktarının 27 milyon doları geçtiği açıklanırken, Avustralya yasalarına göre bu durum, ömür boyu hapis cezasıyla eş anlama geliyor.

Avustralya Federal Polisi, Buddle uyuşturucu sevkiyatını, ABD Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) da gizlice gözlemlediği bir uygulama üzerinden yönettiğini de öne sürdü.
Buddle’ın 2009’da, daha önceki lider Mick Hawi’nin Sydney Havaalanı’nda bir başka çeteyle çıkan ölümlü kavga nedeniyle hapsinden sonra Comancheros motosiklet çetesinin liderliğini devraldığı belirtiliyor.

KKTC'de yakalanan uyuşturucu baronuna sınırdışı

 

Uyuşturucu baronu terör savcısı tutuklandı

 

Uyuşturucu baronu savcı Osman Yarbaş gözaltında!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)