E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Türkiye tasarısı ABD Kongresi'nde---

​Türkiye tasarısı ABD Kongresi'nde

​Türkiye tasarısı ABD Kongresi'nde
08 Ekim 2015 - 06:29 borsagundem.com

ABD ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması yapılması konusundaki bir tasarı Temsilciler Meclisi'ne sunuldu

ABD ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması yapılması arayışı için ABD Ticaret Temsilcisi'ni Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile görüşmelere başlama konusunda yönlendirmek" başlıklı 3685 sayılı tasarıyı Cumhuriyetçi Parti'nin West Virginia'dan Temsilciler Meclisi üyesi Alexander Mooney sundu.

ABD Kongresi'ndeki Türkiye Dostluk Grubu'nün üyesi de olan Mooney'nin sunduğu tasarı dün ilgili komiteye gönderildi.
Tasarının yasalaşması için önce komitede, ardından da Genel Kurul'da oylanıp kabul edilmesi gerekiyor, ancak Kongre'deki yasama yılı bu yıl bitiminde sona ereceğinden tasarının yasama aşamalarında çok ilerleyebilmesi beklenmiyor.
Bununla birlikte Türk diplomatik kaynaklar, tasarının sunulmasındaki amaçlardan birinin Türkiye ile ABD arasında bir serbest ticaret anlaşmasının gerekliliği ve önemi hakkında Kongre'de farkındalık yaratmak olduğunu belirtiyorlar.
Kongre'de son yıllarda Türkiye ile ilgili olumsuz tasarıların fazlalığı göz önüne alındığında da serbest ticaret anlaşması ile ilgili bu tasarının önemine işaret edilirken, tasarıya imza atan Temsilciler Meclisi üyelerinin sayısının artırılması için çalışma yürütüleceği de kaydediliyor.
Türkiye, ABD ile AB arasında görüşmeleri süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'nın (TTIP) dışında bırakılamayacağını ve bu sürece paralel olarak ABD ile bir serbest ticaret anlaşması yapılması gerektiğini sık sık vurguluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı09 Ekim 2015 15:05

    evet gerçekten ülkemizin bir kerede iyi bir yasa tasarısı ile anılması ve onay alması moral olacak ve ne kadar samimi oldunuzu test edebileceğiz.