E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, Suriye için Rusya ve Katar ile anlaştı---

Türkiye, Suriye için Rusya ve Katar ile anlaştı

Türkiye, Suriye için Rusya ve Katar ile anlaştı
11 Mart 2021 - 13:53 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doha'da Türkiye, Rusya ve Katar Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye'de yaşananlarla ilgili, "Rusya ve Katar ile üçlü istişare süreci başlattık" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'da Türkiye-Rusya-Katar Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katıldı. 

Bakan Çavuşoğlu, toplantıda Suriye için üçlü toplantıların düzenli bir şekilde devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

Bugün Suriye konusunda yeni bir istişare süreci başlattık. Amacımız Suriye’de kalıcı barış sürecine nasıl katkıda sağlayabileceğimizdi. Tek yol BM’nin 2254 nolu aldığı karar doğrultusunda olabilir. Rejimin daha yapıcı olması gerekiyor, bu süreçte Rusya’ya teşekkür ediyorum. 3.6 milyon Suriyeli Türkiye’de yaşıyor. Yaklaşık 6 milyon Suriyeli’nin barınak ihtiyacı var. İnsani yardım konusunda daha esnek olmalıyız.

Türkiye, Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunmaya, sivilleri korumaya ve terör örgütleriyle savaşmaya devam edecek.

Terör örgütleri Suriye’yi bölmek istiyor. Üçlü toplantıları düzenli olarak devam ettirme kararı aldık, bir sonraki Türkiye’de olacak.

Şu anda rejime angajman yerine Direkt Suriyeli halkı düşünerek hareket etmeliyiz. Rusya ve bazı ülkelerin çabalarını takdir ediyoruz ama rejim çözüme yaklaşmıyor. Bizim amacımız kalıcı bir çözüm.

S-400 KONUSU 

Geçmişte basit silahların alınmasında bile engeller çıkarıldı. Kimsenin Türkiye’yi eleştirmemesi gerekiyor. Savunma sanayi ihtiyacımızın yüzde 70’ini kendimiz üretiyoruz. Türkiye kendi üretmediği ürünleri dışarıdan alma hakkına sahiptir.

LAVROV: RUSYA, TÜRKİYE VE KATAR, SURİYE KONUSUNDA ANLAŞTI

Ortak basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Rusya, Türkiye ve Katar, Suriye'de ayrılıkçılık girişimlerine karşı mücadele etme konusunda anlaştı.'' dedi.  

ORTAK YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Türkiye, Rusya ve Katar dışişleri bakanları ortak yazılı açıklamada, Suriye’de ayrılıkçı gündemlere karşı durma yönündeki kararlılıklarını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.