E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye-Suriye arasında istihbarat yakınlaşması---

Türkiye-Suriye arasında istihbarat yakınlaşması

Türkiye-Suriye arasında istihbarat yakınlaşması
14 Ocak 2020 - 09:20 borsagundem.com

Türk ve Suriyeli istihbarat başkanları yıllar sonra ilk defa resmi olarak bir araya geldi

Türkiye ve Suriye'nin istihbarat başkanları Ankara'nın yıllardır Beşar Esad'a karşıt tutumuna
rağmen yıllar sonra ilk defa Moskova'da resmi olarak bir araya geldiler.

Üst düzey bir Türk yetkilinin ve Suriye'nin SANA haber ajansının bildirdiğine göre, taraflar daha önce de istihbarat kaynakları arasında temaslar olduğunu bildirmiş olsa da, ilk defa resmi düzeyde bir görüşme gerçekleştirildiği açıkça belirtilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sekiz yıllık Suriye iç savaşında Esad'a karşı ayaklanmış grupları destekliyor. Erdoğan Esad'ı terörist olarak tanımlamış ve görevden ayrılması gerektiğini ifade etmişti.

Daha sonraki dönemde Suriye'nin müttefiği Rusya ve İran olaya müdahil olarak Esad'ın görevde kalmasını sağlamış ve ABD askerlerinin de bölgeden çekilmesiyle Türkiye'nin kuzeyden ilerlemesine karşın Rusya'nın desteklediği Suriye ordusu da isyancıların elindeki bölgelerde ilerlemeye başlamıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan Suriyeli meslektaşı ile bir araya gelerek İdlib'te olası barışı ve Suriye'nin kuzeyindeki Kürt gruplara karşı işbirliği ihtimalini görüştü.

İsminin açıklanmaması koşuluyla açıklamalarda bulunan bir Türk yetkili, tarafların "Fırat nehrinin doğusunda terör örgütü PKK'nin Suriye bileşeni YPG ile birlikte mücadele ihtimalini" görüştüğünü ifade etti.

SANA haber ajansı Suriye İstihbarat Başkanı'nın, Türkiye'yi Suriye'nin egemenliğine, bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne saygı duymaya ve derhal ve tümden Suriye topraklarındaki askerlerini geri çekmeye çağırdığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doğru14 Ocak 2020 13:04

    bizde ülke olarak bu ego olduğu sürece bütün süreçler aleyhimize işler...

  • eee14 Ocak 2020 11:12

    madem böyle.. ne diye 5 milyon suriyeliyi aldık topraklarımıza? 5 milyon suriyeli geldi.. onların yerine pkk ve pyd nin destekleiği 5 milyon insan ordaki topraklara el koydu... madem uzlaşacan ne diye bu hale getirdin ortamı ? libyada aynı olacak. orada savaş çıkarda halk topraklardan kaçacak bazı komşu ulkelere.. halkın kaçtığı yerlere teror unsurları kendi insanını yerleştirecek yad aetnık kokenlerı. böylece asıl ozaman kaybedeceksın.. ama nerde o çalışan kafa... saçma sapan stateji plan programlarla gunluk değişen sözlerle adım atan devlet yaptılar bizi...

  • Türkoğlutürk 14 Ocak 2020 10:44

    Noldu, elin gavuruyla bir olup komşuda ateş yaktın. O ateşin yayılıp kendi evinde sıçrayacağı yenimi aklına geldi. YİNEMİ kandırdılar. Şaşırmadım herkez kandırdı. Cahil kandırılır.

  • : ))14 Ocak 2020 10:29

    Esad benim kıymetli değerli dostum. : )) beni kandırmışlar düşman gösterdiler.. ESAD iyi dost... : ))) şaşırmayız ama.. o göz yaşı döken evlat sahibi analar sormaz mı ? madem dostsun... memedin suçu gunahı ne orada diye ? bin kere düşün adım at.. 1 kere düşünüp adım atıyorsun hep.. libyada aynı oalcaktı. ne oldu ? diyalokla işi çözdun.  öyle olacan...

  • Kamil 14 Ocak 2020 10:10

    Suriye de elimiz kolumuz bağlı. Halen güvenli bir bölge olusturamadik ve izin verecekleri de yok. En temizi suriye hükümetiyle görüşmek ve artık ülkemizdeki suriyelilerin bir kısmının da ülkesine kendi iradesiyle gitmesini sağlamak. Orada savaş devam ederken ülkeden bir suriyeliyi bile gönderemeyeceğimizi herkes biliyor...

  • iso14 Ocak 2020 09:41

    8 yıldır Suriye'deki silahlı gruplar yerine meşru hükümet esad'ın yanında yer alsaydık ne 5 milyon mülteci bize kaçardı ne de 40 milyar$

  • E:S14 Ocak 2020 09:34

    Bukadar inatlaşmasanızıda bu duruma gelmesenizdi daha iyi olmaz mıydı.noldu şimdi?