E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTürkiye Petrolleri ihalesini Zülfikar Holding kazandı---

Türkiye Petrolleri ihalesini Zülfikar Holding kazandı

Türkiye Petrolleri ihalesini Zülfikar Holding kazandı
20 Ekim 2016 - 15:27 borsagundem.com

Türkiye Petrolleri'nin yüzde 100 hissesinin özelleştirilmesi için düzenlenen ihaleyi en yüksek teklifi veren Zülfikar Holding kazandı

TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin sermayesinde bulunan % 100 oranındaki İdare hissesinin özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi tamamlandı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığında yapılan TP Petrol Dağıtım A.Ş.’nin sermayesinde bulunan % 100 oranındaki İdare hissesinin özelleştirilme ihalesi nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif
490 milyon TL ile Zülfikarlar Holding A.Ş. tarafından verildi. ÖİB, TP Petrol ihalesi için 4 teklif almıştı. Teklif sahipleri Zülfikarlar Holding A.Ş., Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Termopet-Net-Cemil Direkci Ortak Girişim Grubu ve SBK Holding A.Ş. olmuştu.

4 TEKLİF VERİLMİŞTİ

İhaleye Zülfikarlar Holding, Siyah Kalem, Termopet-Net-Cemil Direkci OGG ve SBK Holding teklif vermişti.

İSTASYON SAYISI 400’E YAKIN

Türkiye Petrolleri markası ile kurulan akaryakıt istasyonları, 1963 yılında TPAOtarafından kuruldu. Faaliyet ağını son yıllarda giderek arttıran TP, 2012 yılının ilk altı ayında 160, Nisan 2013’de 195, 2014 yılında 250 akaryakıt bayisi vardı. TP’nin hali hazırda 400’e yakın bayisi bulunuyor.

DAĞITIM ŞİRKETLERİ ARASINDA İLK 6 ARASINDA

Şirketin sitesinde yer alan bilgiye göre, Türkiye'deki, halen faaliyetteki tek kamusermayeli akaryakıt dağıtım şirketi olan TP Petrol Dağıtım AŞ, akaryakıt dağıtım sektöründe, yüzde 4,4’lak payı ile en büyük ilk 6 şirket arasında yer alıyor.

İhaleye, ABD'li enerji devi Noil'in Türkiye'deki yatırımcı şirketi SBK Holding de giriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)