E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye NATO savunma planını kabul etti---

Türkiye NATO savunma planını kabul etti

Türkiye NATO savunma planını kabul etti
04 Aralık 2019 - 16:14 borsagundem.com

Litvanya Başkanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada Türkiye'nin Baltık ülkeleri için NATO kolektif savunma planını onayladığını duyuruldu.

Son yılların en gergin NATO Liderler Zirvesi bugün gerçekleşti… Ankara’nın YPG’nin NATO ülkeleri nezdinde de terör örgütü olarak tanınmasına yönelik talebi sonrasında NATO içerisinde oluşan çatlak ve restleşme sonrasında NATO üyesi ülkeler sonuç bildirgesine imza attı.

Türkiye, YPG’nin terör örgütü olarak tanınmaması durumunda NATO’nun Baltık ve Litvanya’ya yönelik savunma planını veto edeceğini açıklamış ve ittifak içerisinde yeni bir tartışma başlatmıştı.

Reuters’ın son dakika gelişmesi şeklinde duyurduğu haberde ise Litvanya Cumhurbaşkanlığı’nın açıklamalarına yer verildi. Litvanya Cumhurbaşkanlığı, “Türkiye, NATO’nun Baltık ülkeleri için hazırladığı savunma planını onaylamayı kabul etti” açıklamasını yaptı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Baltık ülkeleri ve Polonya için savunma planımızı güncelledik, Türkiye engelini kaldırdı” ifadesini kullandı. Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump da açıklamalarda bulundu. Trump, “Türkiye NATO üyesi olarak çok iyi bir iş yapıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa04 Aralık 2019 21:11

    Türkiye büyük bir risk aldı,hem de hiçbir şey elde etmeden.Terör destekçileri istediklerini aldılar.

  • Sfr04 Aralık 2019 18:18

    Ah yaşar.Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar.

  • Rize04 Aralık 2019 18:01

    BECERİ ÇOK YÜKSEK VAYYYY......

  • mzd04 Aralık 2019 17:31

    karşılığında ne aldık ...

  • Saf Vatandas05 Aralık 2019 01:30

    3+1 her zamanki gibi

  • Mehmet Kalyoncu04 Aralık 2019 16:50

    Benim sınırımda askerim sivilim ölüyor, bir halt yaptıkları yok. Onlara bir saldırı olur ise benim askerim oraya gidecek öyle mi!.. Çok beklersiniz, benim askerim sizin düşmanınıza kurşun sıkmıycak.... Çünkü sizn de yaptığınız gibi sizin düşmanınız çok muhtemel benim dostum olacak...

  • fafa04 Aralık 2019 21:14

    Kimden hesap sormayı düşünüyorsun? Allah korusun bir şey olsa Sayın Cumhurbaşkanı Meclise de danışmaz.

  • Vatandaş04 Aralık 2019 16:37

    Hani PYD terör örgütü kabul edilmezse Baltık savunma planı veto edilecekti? Anlaşılan yine dik durmuş ama dikleşmemişiz :)

  • Engin gider05 Aralık 2019 13:02

    Dünyaya daha ne kadar ezik kalacağız....