E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürkiye makro risklere karşı dirençli---

Türkiye makro risklere karşı dirençli

Türkiye makro risklere karşı dirençli
31 Ekim 2014 - 14:49 borsagundem.com

Moody's, "Türkiye'nin mortgage teminatlı tahvilleri makro risklere karşı dirençli" açıklaması yaptı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin mortgage (konut kredisi) teminatlı tahvillerinin makro risklerin çoğuna karşı dirençli olduklarını bildirdi.
Moody's, Türk bankalarının sağlam mortgage kredi uygulamaları ve Türkiye'nin olumlu demografik yapısının Türk mortgage teminatlı tahvillerinin makro risklerin çoğuna karşı dirençli olmalarını açıklayan 2 faktör olduğunu vurguladı. 
Türkiye'nin para politikası ve birçok makro ihtiyatı tedbirinin piyasanın bir konut balonu riskinden kısmen izole olmasına hizmet ettiğini belirten Moody's, teminatlı tahviller için güçlü yasal karşılıklarının yatırımcılar için bir kredi güvenlik tabakası oluşturduğunu 
ifade etti. 
Bununla birlikte Moody's Türk teminatlı tahvillerini daha geniş risklere karşı duyarlı olduklarını belirterek, bu risklerin teminat gösterilen varlıklardan değil, yurtiçi politika ve jeopolitik risklerden, Batı ülkelerine göre yüksek olan borç/gelir oranından kaynaklandığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)