E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor​Türkiye Kupası şampiyonuna müjde---

​Türkiye Kupası şampiyonuna müjde

​Türkiye Kupası şampiyonuna müjde
25 Mart 2014 - 10:34 borsagundem.com

UEFA, Avrupa Ligi gruplarına direkt katılacak takımların sayısını artırdı. Türkiye kupası şampiyonu direk gruplardan başlayacabilecek

UEFA'nın ülke puanı listesinde 11'inci sırada bulunan Türkiye iki basamak gerilemezse, 2014-2015 sezonu kupa şampiyonu UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılacak. Avrupa Ligi gruplarına direkt katılan takımların sayısı altıdan 16'ya yükselecek. Yeni kontenjandan ilk 12 basamakta yer alan ülkeler yararlanacak.

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi için yaptığı statü değişiklikleri, 2015-2016 sezonundan itibaren en az üç yıl geçerli olacak. Avrupa Ligi şampiyonu o sezon kendi liginde aldığı derece hesaba katılmaksızın, bir sonraki sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne minimum play-off turundan katılacak. Geçmiş sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu, kendi liginde aldığı dereceye göre sonraki sezonda Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılmaya hak kazanırsa, Avrupa Ligi şampiyonu da Şampiyonlar Ligi gruplarına gidecek.

Avrupa Ligi’ne aynı ülkeden en fazla dört takım katılabiliyor. Bu sayı üçe indirilecek.
Ülkesinde kupayı kazanan takımın Şampiyonlar Ligi'ne gitmesi durumdan kupa finalisti de Avrupa Ligi'ne gidiyordu. UEFA'nın yeni düzenlemesiyle bu kontenjan kupa finalisti yerine ligde Avrupa kupalarına katılma hakkı elde edemeyen en iyi ekibe ayrılacak.
(Al Jazeera)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)