E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTürkiye kendi dijital parasını çıkaracak---

Türkiye kendi dijital parasını çıkaracak

Türkiye kendi dijital parasını çıkaracak
09 Temmuz 2019 - 13:30 borsagundem.com

11. Kalkınma Planı'na göre, dijital merkez bankası parası hayata geçirilecek. İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü kurulacak, finansal piyasalara ilişkin düzenleyici ve denetleyici kuruluşlar "Türkiye Finansal Hizmetler Kurulu" çatısı altında toplanacak.

Türkiye'de kurumsal yapısı güçlü bir finansal sektörün oluşması için enstrüman çeşitliliğine gidilecek, blok zincir tabanlı dijital merkez bankası parası uygulamaya konulacak.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gokhan temiz09 Temmuz 2019 23:30

    teknoloji ustune gerek yok yandas mutahhit zengin etmenin anlami yok zaten bir suru teknoloji ustu var hepsi bos niye egitim kotu muhendis yetisemiyor yetismeyincede icat edilebilecek bisey olmus sirket cikmiyor bunlar yemeye doyamamis hala bu ulkenin sonu cok kotu bitecek insalah halk gercekleri gorur yoksa yakinda yasayacak topraklarimizda kalmayacak

  • Kalkınmalı09 Temmuz 2019 16:10

    Önce şu kalkınma bankasına el atın ekonomiyi şahlansın. Paramı koyacaksınız içine bankayımı büyüteceksiniz. Kriz tırmanmadan.

  • Ali09 Temmuz 2019 15:20

    Kaç yıldır ..Acak.. ecek

  • kalkınma09 Temmuz 2019 13:42

    kalkınma bankası büyük işler yapacak