E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, Katar'ın tüm ihtiyaçlarını mı karşılayacak?---

Türkiye, Katar'ın tüm ihtiyaçlarını mı karşılayacak?

Türkiye, Katar'ın tüm ihtiyaçlarını mı karşılayacak?
17 Haziran 2017 - 13:09 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci, zor durumdaki Katar'ın tüm ihtiyaçlarının Türkiye tarafından karşılanma çalışmasının olduğunu söyledi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CNN Türk ekranlarında canlı yayınında açıklamalarda bulundu. "Katar'ın bütün temel ihtiyaçlarının tamamını Türkiye karşılayabilir" diyen Zeybekci, "Bunun için net hazırlıklar var" dedi.

Zeybekci'nin konuşmasından satır başları;

"Bölgenin abisi olaya el atmalı"

Katar'da bizim desteklemediğimiz gelişmeler oldu.1 hafta önceki Bakanlar Kurulu sırasında bu gelişmeler yaşanıyordu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla Katar kararını aldık. Millet olarak zayıf olanın yanında yer alırız. Bir duruşumuz var. Katar olayını kardeşler arası bir çekişme olarak görüyoruz. Suudi Arabistan'ın bölgenin abisi olarak olaya el atması gerekir. Katar'da insani ihtiyaçları giderdik, gidereceğiz.

"Bu fırsatçılık değil"

Katar'a giden ürünleri sattık. Katar'la dış ticaretimiz 850 milyon dolar civarındaydı. Bu sene içinde rakam farklı olacak. Katar'ın bütün temel ihtiyaçlarının tamamını Türkiye karşılayabilir. Bunun için net hazırlıklar var. Katar'la ilgili fuar yapacağız. Bu fırsatçılık değil. Katarlı alıcıları getireceğiz. Katar Havayolları ile ilgili problem yok. Resmi kayıtlara bakıldığında Katar'ın Türkiye'ye yatırımı 2.2 milyar dolar civarında.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gulme komsuna17 Haziran 2017 17:29

    Ahh katar ahhh... suriyelileri doyursadiniza sizin gibi ac ac gezerken.kendiniz ac kalinca param var diyonuz...

  • Katar sizi çoktan sattı eyyy reyizciler17 Haziran 2017 14:20

    Adamlar america ile milyar dolarlik silah anlasmasi yaptilar üstüne bide beraber tatbikat yaptilar bizim ak partili süper zekalarda katara dandik yogurt sattik,makarna sattik ,tomatis sattik diye övünüp duruyor

  • Tyll17 Haziran 2017 13:59

    Bi katar kaldiydi zaten