E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTürkiye, İtalya, İsviçre ve Galler ile aynı grupta yer aldı---

Türkiye, İtalya, İsviçre ve Galler ile aynı grupta yer aldı

Türkiye, İtalya, İsviçre ve Galler ile aynı grupta yer aldı
30 Kasım 2019 - 20:51 borsagundem.com

Ay-Yıldızlı ekibimiz, A Grubu'nda İtalya, İsviçre ve Galler ile eşleşti. A Milli Takımımız, 12 Haziran 2020'de turnuvanın açılış maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek. Türkiye A Grubundaki 2. ve 3. maçlarını Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynayacak.

GRUPLAR:

A GRUBU: İtalya, İsviçre, Türkiye, Galler

B GRUBU: Belçika, Rusya, Danimarka, Finlandiya-Galler galibi

C GRUBU: Hollanda, Ukrayna, Avusturya

D GRUBU: 󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧İngiltere, Hırvatistan, Çekya

E GRUBU: İspanya, İsveç, Polonya

F GRUBU: Almanya, Fransa, Portekiz

TARİHTE İLK KEZ

Avrupa Şampiyonası organizasyonunun 60. yıl dönümüne denk gelmesi dolayısıyla EURO 2020, tarihte ilk kez 12 ülkede düzenlenecek.

Şampiyonaya A Grubu’nda Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan), B Grubu’nda Saint Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka), C Grubu’nda Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya), D Grubu’nda Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya), E Grubu’nda Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda Cumhuriyeti), F Grubu’nda ise Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan) ev sahipliği yapacak.

AÇILIŞ ROMA’DA

İtalya’nın başkentindeki Roma Olimpiyat Stadı’nda 12 Haziran’da yapılacak açılış maçıyla başlayacak EURO 2020, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadı’nda 12 Temmuz’da oynanacak final müsabakasıyla sona erecek.

Son 16 turu karşılaşmaları, Amsterdam, Bilbao, Bükreş, Budapeşte, Kopenhag, Dublin, Glasgow ve Londra’da, çeyrek finaller ise Bakü, Münih, Roma ve Saint Petersburg’da gerçekleştirilecek. Yarı finaller ve final ise Londra’da 90 bin kişi kapasiteli Wembley Stadı’nda oynanacak.

B GRUBU OLMAYACAK

EURO 2020 kuralarında 24 takım 6’şarlı 4 torbada yer alacak. A Milli Takım, kura çekimine 3’üncü torbadan girecek. Ay-yıldızlılar kura prosedürü gereği, 4’erli 6 grubun oluşturulacağı kura çekiminde B Grubu’nda yer almayacak. Böylece milliler, 3’üncü torbada kendisi ile birlikte bulunan Portekiz, Danimarka, Avusturya, İsveç ve Çekya’nın yanı sıra UEFA 2020 finallerinde B Grubu’nda yer alması kesinleşen Belçika, Rusya, Danimarka ile 4’üncü torbadan bu gruba gelecek Finlandiya ya da Galler’den biri ile eşleşemeyecek.

ELEMELERİN EN İYİ 11’İ

Kaleci: Andriy Pyatov (Ukrayna).

Defans: Sergio Ramos (İspanya), Merih Demiral (Türkiye), Ragnar Sigurdsson (İzlanda).
Orta saha: Ioannis Kousoulos (Güney Kıbrıs Rus Kesimi), Bernardo Silva (Portekiz), Georginio Wijnaldum (Hollanda), Eran Zahavi (İsrail).
Forvet: Raheem Sterling (İngiltere), Harry Kane (İngiltere), Memphis Depay (Hollanda).

GURURUMUZ MERİH

A Milli Takımımız’ın stoperi olarak görev yapan Juventuslu Merih Demiral, EURO 2020 Elemeleri’nin en iyi 11’ine seçildi. Elemelere katılan 55 ülkenin sadece 9’u bu kadroya oyuncu verebildi

Görev yaptığı Türkiye A Milli Takımı’nda Çağlar ile birlikte iyi işlere imza atan Merih Demiral, Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri’nin en iyi 11’ine seçildi.

İtalyan ekibi Juventus’ta forma giyen milli futbolcu, UEFA’nın internet sitesinde açıklanan listede, elemelerde yer alan 55 ülkeden sadece 9’u ilk 11’e futbolcu sokabildi. En iyi ilk 11’de savunmanın ortasında yer verilen genç stoperimiz, takımının 7 maçta gol yememesine katkı sağladığı için bu başarıya layık görüldü.

Öte yandan, OPTA’da Merih Demiral’ın eleme rakamları da dikkat çekiyor. Türkiye formasıyla 64 kezle en fazla ikili mücadele kazanan Merih, 40 hava topu kazanma ve 58 sahipsiz top kazanma rakamları yakaladı. 660 isabetli pasla oynayan Merih, 13 pas arası ve 46 top uzaklaştırma sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)