E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye İsviçre'den yardım istiyor---

Türkiye İsviçre'den yardım istiyor

Türkiye İsviçre'den yardım istiyor
23 Ocak 2017 - 12:46 borsagundem.com

İsviçre Federal Adalet Dairesi Sözcüsü Folco Galli, Türkiye’nin ülkesinden birçok adli yardım talebi bulunduğunu belirtti

İsviçreli makamların, Türkiye Cumhuriyetinin resmi makamlarından, taleplerle ilgili soruşturma sonuçları ile ispatların İsviçreli makamlara verilmesini istediklerini belirten sözcü Folco Galli, İsviçreli makamların Türkiye’ye hukuki yardım edebilmesi için ön koşulların karşılanması gerektiğini belirtti.

Ön koşullardan birisi, işlenen suçun her iki ülkede (Türkiye ve İsviçre) suç olup olmadığının incelenmesi. Sözcü, Türkiye’nin taleplerine ne kadar süre içerisinde cevap verileceği konusunda bir açıklama yapmadı.

CEZASI ÜÇ YILA KADAR HAPİS

İsviçre’de yaşayan bir kişi, başka bir ülkenin devlet başkanı veya kabine başkanı (başbakan) gibi görevlerde bulunan kişilere her türlü karalama veya hakaret yapması durumunda, İsviçre Ceza Kanununun 296’ncı maddesine göre üç yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)