E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ile Ukrayna, SİHA'lar için imzaları attı---

Türkiye ile Ukrayna, SİHA'lar için imzaları attı

Türkiye ile Ukrayna, SİHA'lar için imzaları attı
29 Eylül 2021 - 20:36 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanlığı, Bayraktar TB2 SİHA'larını üreten Baykar Savunma şirketiyle Kiev yakınlarında SİHA bakım merkezi inşa edilmesini öngören bir mutabakat zaptı imzalandığı duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı ile Baykar Savunma, SİHA'ların bakımı, onarımı, modernizasyonu ve Bayraktar tipi SİHA'ların kullanımı konusunda eğitim verilmesi için eğitim ve test merkezi inşa edilmesini öngören mutabakat zaptını imzaladı.

Mutabakat zaptının Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in huzurunda Savunma Bakanı Andrey Taran ve Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından imzalandığı belirtildi.

'Baykar Savunma, fabrika kurulması için yatırım yapmayı planlıyor'

Devlet Başkanlığı Ofisi, Baykar Savunma'nın Ukrayna'da Ukraynalı uzmanların çalışacağı SİHA fabrikası kurulması için yatırım yapmayı planladığını da kaydetti.

Zelenskiy'den Erdoğan'a teşekkür

İmza töreninde konuşan Zelenskiy, bu projenin gerçekleşmesine verdiği destekler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisi ve halkı adına teşekkür etti.

Zelenskiy, "Bu, ileriye doğru atılan çok büyük bir adım. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarım. Bu, Ukrayna'nın egemenliğine ve bağımsızlığına verilen gerçek bir destek" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'dan Bayraktar TB2 hamlesi!

İHA pilotu yetiştirmek için Ukrayna’da tesis kurulabilir

Ukrayna'ya 4 adet daha Bayraktar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bùlent29 Eylül 2021 23:00

    Soyle bakiyorum yorumlara ... yillarca almanyada kaldim..bana zeka testiniz dusuk derler uzullurdum..gercek su IHA ve SIHAlari elestirenlere uzuluyorum..yazik ..sanki bu ulkenin insani degil gibi..bu kadar bir insan politize olamaz..elbette elestirilecek yerler olabilir..ama bu basariya sevinmeyenler yabanci olabilirmi bu kadar kòrluk olamaz..bu kadar kafanizi kuma gommek.. hayret..sadece c.baskaninin yakini oldugundan dolayi bunu kucumsemek..bence ahmaklik ve basit bir dusunce basarinin galibi ulkendir..

  • Fhr29 Eylül 2021 22:03

    Bizde de daha İHA siha yaptığımızı bilmeyen bir sürü beyni yıkanmış gençler vardır.

  • Aktrol29 Eylül 2021 22:16

    Sen iha yapıyon, gençler evsiz parkta... sadece iha olmaz. her alanda ihalar gibi yapacaksan yap. beklenti bu.

  • Mucise Reis ;)29 Eylül 2021 21:50

    Ya neden oluyor ? motor alanında uzman ukrayna. Türkiyede siha bilgisi teknolojısı var. Ukrayna tank motoruda, araç motoruda her motorda ustun. Zaten ukraynalıları biliyoruz, :D .. Neyse.. ileride jet motor kullanımı olabilir. ukrayna kendi teknolojısını vermıyor gızlıyor, bizde öyle. al gulum vergulum anlaşması. umarız motor işini kaparız. sscb zamanında ukrayna bolunmeden once bu teknolojıyı kullandı. Ruslar motor içindeiyi, hitlere karşı tankları ile zafer kazanmışlardı. hitler de bu işlerde uzmandı, ama metal yıgınları harket etmesi için rusyaya sadece petrol için el atmıştı. 

  • Erol g.29 Eylül 2021 20:52

    DÜNYANIN EN FAZLA YÜK TAŞIYABİLEN ANTONOV 225 UKRAYNA YAPIMIDIR UKRAYNA İLE ORTAK NAKLIYE UÇAĞI ÜRETMELİYIZ