E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye ile Çin arasında askeri işbirliği görüşmesi---

Türkiye ile Çin arasında askeri işbirliği görüşmesi

Türkiye ile Çin arasında askeri işbirliği görüşmesi
19 Haziran 2019 - 09:05 borsagundem.com

Çin Savunma Bakanı Wei ile Hava Kuvvetleri Komutanı Küçakakyüz Pekin'de bir araya geldi. Wei, "İki ordu arasındaki ilişkiler pekiştirildi" dedi

Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Savunma Bakanı Wei Fenghe ile Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz dün, Pekin'de bir araya geldi.

CRI'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Wei Fenghe görüşmede, Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ikili stratejik işbirliği ilişkilerinin istikrarlı şekilde geliştirildiğini belirtti.

Wei, iki ordu arasındaki ilişkilerin de sorunsuz şekilde pekiştirildiğini ve iki hava kuvvetleri arasındaki yakın temaslar ile işbirliğinin muhafaza edildiğini belirtti.

Çin'in Türkiye ile beraber iki ülkenin liderleri arasında daha önce varılan önemli anlaşmaları kararlılıkla hayata geçirmeye hazır olduğunun altını çizen Wei, ülkenin güvenliğini ilgilendiren konularda
karşılıklı destek sağlamayı temenni ettiklerini kaydetti.

Wei, Türkiye'yle birlikte ayrıca, her alanı kapsayan temasları pekiştirmeyi, somut işbirliğini derinleştirmeyi ve iki ordu arasındaki işbirliği ilişkilerini sürekli ilerletmeyi arzuladıklarını ifade etti.
Hasan Küçükakyüz ise, iki ülkenin orduları arasındaki işbirliğini yeni bir düzeye taşımak için her alanı kapsayan temas ve işbirliğini pekiştirmeye hazır olduklarını vurguladı.

Savunma sanayisinin hızı ABD'yi korkuttu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6619 Haziran 2019 13:13

    Nato'nun Türkiye ihtiyaçlarını karşılamayacağı çoktan biliniyor, bu güne kadar politikacılar zaman kazanmana oynuyordu sanırım artık zamanı geldi; ABD yaptırımlarına karşı verilecek ilk karşılık ABD'NİN Türkiye'deki üstlerini boşaltması olacak, ABD'nin yaptırımlara devam etmesi NATO'nun kaderini değiştirecek. 

  • YUSUF KALEKAPİSİ19 Haziran 2019 23:01

    nato abd nin arka bahcesi birincisi rusya dan gelecek tehlikeler için diğer nato ülkelerini kullanmak ve yanına çekmek ve bu ülkelere nato ayağına silah satmak.eğer gelecekte bir ülke ile savaş olsa nato ilk kaçan olur.her zaman bize kalleş davranmışlardır.

  • Osmanlı 19 Haziran 2019 09:33

    Reis kararını çoktan vermiş NATO out, Rusya ile Çin in.