E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye ile Çin 7 anlaşma imzaladı---

Türkiye ile Çin 7 anlaşma imzaladı

Türkiye ile Çin 7 anlaşma imzaladı
15 Kasım 2015 - 09:00 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping başkanlığındaki heyetler arası görüşmenin ardından iki ülke arasında 7 anlaşma imzalandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping huzurunda gerçekleşen anlaşma imza töreni Regnum Otel'de yapıldı. 

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti arasında, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. Yüzyıl Deniz İpek Yolu ile Orta Koridor Girişiminin Uyumlaştırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası" ve "Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalkınma ve Reform Komisyonu arasında, e-ticarette İşbirliğinin Güçlendirilmesi Mutabakat Zaptı"na, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile Çin Kalkınma ve Reform Komisyonu Başkanı Xu Shaoshi imza koydu. 

Edirne-Kars Yüksek Hızlı Tren projesi çerçevesinde hazırlanan "Demiryolu İşbirliği Anlaşması"nı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng imzaladı. 

"Türkiye Cumhuriyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında,  Türk Kirazlarının Çin'e İhraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü" ve "Türkiye Cumhuriyeti Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti arasında, Türkiye'den Çin'e İhraç Edilecek Süt Ürünleri İçin Veterinerlik ve Sağlık Şartları Konusunda Protokol"e, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu ile Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi imza attı. 

"Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile China Export and Credit Insurance Corporation (Sinosure) arasında Çerçeve İşbirliği Anlaşması" da Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve Sinosure Başkan Yardımcısı Luo Xi tarafından imzalandı.  

Kumport Limanı'nın hisselerinin devrine ilişkin anlaşmaya da Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ile China Merchants yetkilisi Li Jianhong, China Ocean Shipping Company (COSCO) Group yetkilisi Ma Zehua ve China Investment Corporation (CIC) yetkilisi Zhang Qing imza koydu.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)