E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTürkiye için tavsiye indirdi---

Türkiye için tavsiye indirdi

Türkiye için tavsiye indirdi
19 Temmuz 2013 - 10:00 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye için tavsiyesini ''Ağırlığını Artır''dan ''Nötr''e indirdi

JP Morgan, Türkiye için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan 'nötr'e indirdiğini bildirdi. JP Morgan yayınladığı raporda tavsiyenin düşürülmesine neden olarak Türk Lirası'nın çevresindeki ters rüzgarlar ve artan faiz oranları gösterdi. Ancak JP Morgan, Türkiye'nin orta vadede EMEA bölgesinde tercih ettikleri piyasa olmaya devam edeceğini de vurguladı.
JP Morgan ayrıca, Türkiye'nin diğer bütün büyük gelişmekte olan ekonomilerde görülenden daha büyük cari işlemler açığı olduğuna işaret ederken, makro kırılganlıklar arasında artan yurtiçi tahvil faizlerini ve TL'nin değerlenmesini gösterdi. Artan petrol fiyatlarının Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı bir problem daha olduğunu ve bunun Türkiye'de enflasyon artışına, büyümenin yavaşlamasına katkı yaptığını vurguladı.
JP Morgan, bu makro olumsuzluklar, uluslararası faizler ve döviz cinsinden fonlamada darboğazın hisse başına karlarda revizyonun büyük olasılıkla negatife döneceği anlamına geldiğini, özellikle finans sektörü hisselerinde bunun görülebileceğini de vurguladı.
JP Morgan, TL'nin değeri üzerinde ters rüzgarların etkisi ve artan faiz oranları nedeniyle OW tavsiyesinin haklılığının zora girdiğini belirtrti. Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalardaki benzerlerinin hepsinden daha yüksek bir cari açığı olduğunu hatırlatan JP Morgan, 2 yıllık hazine tahvillerinin faizlerinin Mayıs ayında gördüğü dip seviylerden bu yana 400 baz puanın üzerinde arttığını vurguladı. Petrol fiyatlarındaki artışlar  ve faiz oranlarının seviyesi ile dış fonlamanın yapısının hisse senedi başına karlardaki revizelerin aşağı yönlü olacağı beklentisi doğurduğu ifade edildi.
JP Morgan, Türkiye için pozitif faktörler arasında ise tahvillere göre düşük değerlemeleri ve Türkiye'nin CEEMEA bölgesinde en iyi orta vadeli büyüme görünümüne sahip ülke olmasını işaret etti. JP Morgan, 16 Temmuz'da yayınladığı raporda ise Türk hisse senetleri için tavsiyesini 'ağırlığını artır' olarak ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet19 Temmuz 2013 11:49

    ülke ekonomisini bu tür kuruluşlar oyun haline getirip zarar vermeye çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar ülke ekonomisi bu kurumların oyuncagı olmayacaktır bu kurumların samimiyete davet ediyorum

  • Doktor Tan19 Temmuz 2013 10:52

    ne oldu ki, 3 günde fikir değiştirdiniz... işiniz gücünüz spekülasyon