E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, hava unsurları ile Musul operasyonunda---

Türkiye, hava unsurları ile Musul operasyonunda

Türkiye, hava unsurları ile Musul operasyonunda
19 Ekim 2016 - 07:59 borsagundem.com

Başbakan Yıldırım, Türkiye ile ABD genelkurmay başkanlarının Türkiye’nin hava unsurlarıyla Musul operasyonuna katılması konusunda anlaşma sağlandığını söyledi

Başbakan Binali Yıldırım, dünkü grup toplantısında Türkiye’nin Musul Operasyonu’na hava unsurlarıyla katılacağını açıkladı. Savaşan şahinler, Kuveyt’teki Musul Koalisyon Komuta Merkezi emrine tahsis edildi. Jetlerimiz “Sivil zayiat” riski olan alanlar dışında terör örgütü DEAŞ hedeflerini bombalayacak.

MUTABAKAT VAR

Yıldırım, grup toplantısında Türkiye’nin hava unsurlarının havadan müdahale içinde yer aldığını söyledi. Bu açıklama üzerine, başlangıçta Türk jetlerinin Musul’daki hedefleri bombaladığı yorumları yapıldı. Ancak Yıldırım, grup toplantısı sonrasında TBMM’den ayrılırken sorumuz üzerine, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “(Havadan müdahale) şimdi, şu anda değil, prensip olarak Türkiye’nin koalisyon içinde olması konusunda bir mutabakat var. İhtiyaç duyulduğunda koalisyon içinde bizimkiler de görev alacak. Önemli olan bu koalisyonun içinde yer almaktır.”

ANLAŞMA WASHINGTON’DA

Yıldırım, daha sonra yaptığımız telefon görüşmesinde, Türkiye ile ABD genelkurmay başkanları’nın Washington’da yaptığı görüşmelerde, Türkiye’nin Musul operasyonuna hava unsurlarıyla katılması konusunda anlaşma sağlandığını söyledi.

KUVEYT’TEN KOMUTA

Hürriyet, Türkiye ile ABD’nin mutabakata vardığı anlaşmanın detaylarına ulaştı. Türkiye, Musul operasyonundaki koalisyon görevlerine savaş uçakları tahsis edecek. Kuveyt’teki harekât komutanlığı operasyon emirlerine Türk jetlerini de dahil edecek. Türk jetleri, sivil zayiat riski olan operasyonlar da ise yer almayacak. Savaşan şahinlerin günde en az 2, en çok 10 uçuş yapması öngörülüyor.

İNCİRLİK VE DİYARBAKIR VAR, İHA’LAR YOK

Anlaşma çerçevesinde Musul operasyonu için İncirlik’teki koalisyon uçakları da kullanılacak. Diyarbakır’daki hava üssü ise Musul’a yönelik hava operasyonunun muhabere, arama ve kurtarma merkezi olacak. Koalisyon, muhabere, arama ve kurtarma unsurları olmadan hiçbir hava operasyonu yürütemiyor. Bu arada, operasyonda kritik rol oynayan insansız hava araçları (İHA) konusunda Türkiye’nin bir katkısı olmayacak. Türkiye’nin PKK ile mücadelede İHA’ları aktif kullanması nedeniyleAnkara, elindeki İHA’ları Musul koalisyonuna vermedi.

Musul için gerekirse 'Dicle Kalkanı'

 

"Türkiye Musul'da hak talep edemez"

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)