E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye genelinde 'çök, kapan, tutun' tatbikatı gerçekleştirildi---

Türkiye genelinde 'çök, kapan, tutun' tatbikatı gerçekleştirildi

Türkiye genelinde 'çök, kapan, tutun' tatbikatı gerçekleştirildi
12 Kasım 2022 - 19:06 borsagundem.com

AFAD koordinasyonunda Düzce depreminin 23'üncü yılı dolayısıyla bugün saat 18.57'de Türkiye geneli ve KKTC'de 'Deprem Anı Ülke Tatbikatı' yapıldı.

AFAD koordinasyonunda Düzce depreminin 23’üncü yılı dolayısıyla bugün saat 18.57’de Türkiye geneli ve KKTC’de deprem tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta deprem anında "Çök-Kapan-Tutun" hareketi yapılacağı duyurulmuştu. Bazı telefonlara bildirim gitmedi, uyarılar gecikti.

Televizyon ve radyolarda da uyarılar yapıldı.

AFAD'dan yapılan açıklamada korku ve panik yaratmamak için siren sisteminin kullanılmayacağı ifade edildi.

Tatbikat sırasında AFAD merkez binasında da bir toplantı yapıldı. Tatbikat esnasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Bakan tatbikata katılanlara teşekkür etti.

CEP TELEFONLARINDA BİLDİRİM GÖNDERİLDİ

Öte yandan, cep telefonlarına gönderilen ‘hayati uyarı bildirimi’nde, “AFAD tatbikat bilgilendirmesidir. Şu anda ülke genelinde deprem anı çök-kapan-tutun tatbikatı yapılmaktadır” denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ÇÖK, KAPAN, TUTUN MESAJI

Deprem tatbikatı öncesi videolu bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

Bilim insanlarımız bölgemizdeki önemli fayt hatlarının üzerinde yer alan ülkemizde büyük depremlerin yaşanma ihtimalini giderek arttığı konusunda fikir birliği içindedir. Depremin yaşanmasını önlemek mümkün değildir ama kayıplara önlem almak bizim elimizdedir. Hamdolsun yaptığımız hazırlıklarla vatandaşlarımızın 'nerede bu devlet' feryadını duymuyoruz. Afet öncesi hazırlık, risk azaltma, afet sonrası iyileştirme olmak üzere üç kademeden oluşmaktadır. Afet öncesi hazırlık, risk azaltma konusunda toplu konutlarla şehirlerimizi afetlere karşı hazır hale getiriyoruz. Etkin yönetimle vatandaşlarımıza kısa sürede ulaşıyor, arama kurtarma çalışmalarımızı hızla gerçekleştiriyoruz. Afet sonrasında yıkılanın yerine çok daha iyisini yere koyacak projelerimizi hayata geçiriyoruz. 2020'yi afetlere hazırlık yılı, 2021'i afet eğitim yılı bu seneyi de afet tatbikat yılı ilan ettik. 57 milyona yakın vatandaşımıza ulaştık geçen sene. Bugün de Düzce depreminin olduğu gün ve saatte yani 12 Kasım saat 18.57'de 81 ilimiz ve KKTC'de genel tatbikat yapıyoruz. Sizlerden beklentimiz tatbikata gönüllü şekilde katılarak kendinizin ve çevrenizin reflekslerini test etmenizdir. Bu tatbikata ayıracağınız birkaç dakika ile hep beraber ömrümüze ömür katacağına inanıyorum. Sizleri afet bilgisi eşittir hayat bilgisi anlayışıla çök, kapan, tutun diyerek hayata tutunmaya davet ediyorum.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Tatbikata ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da açıklamada bulundu. Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Hücresel mesaj aynı anda gitti. Radyolar geçti. Çök, kapan, tutuk tatbikatı için biraz önce bir radyo yayını otamatik girdiği için ardından müzik devam etmiş oldu. 81 ilde de şu anda bütün valilerimiz AFAD müdürlerimiz, ilgili tüm yöneticilerimiz, Rize'de de Çevre Şehircilik Bakanımız bir kafeden katılıyor. Onlar da o kafeden çök, kapan, tutun tatbikatı yaptılar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de aynı şekilde tatbikata katılındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)