E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye Gazetesi: İmamoğlu, yarın mazbatayı alacak---

Türkiye Gazetesi: İmamoğlu, yarın mazbatayı alacak

Türkiye Gazetesi: İmamoğlu, yarın mazbatayı alacak
14 Nisan 2019 - 12:35 borsagundem.com

Türkiye Gazetesi, Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun yarın mazbatasını alacağını yazdı

31 Mart seçimlerinin üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen siyasi partilerin itirazları nedeniyle birçok yerde seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sürüyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, seçimlerin hemen ardından üç aşamalı bir itiraz süreci işlemeye başlamıştı. Siyasi partiler itirazlarını ilk olarak ilçe seçim kurullarına, buradan il seçim kurullarına taşıdı. Normal itiraz sürecinin son aşaması olan ve YSK’ya yapılan başvuruların karara bağlanmasına yönelik süre de dün itibarıyla tamamlandı.

Maltepe için alınan oyların tümümün sayılması kararı kapsamında da ilçedeki sayım işleminin bugün tamamlanması bekleniyor. Maltepe’deki oyların sayımının tamamlanmasından sonra İstanbul’daki seçim düğümünü çözecek son aşamaya geçilecek.

Habere göre, İl Seçim Kurulu, ‘Birleştirme tutanağı’ tanzim edecek. Bu aşamada İl Seçim Kurulu kazanan adayı da bir anlamda ilan etmiş olacak. CHP’liler de yarın Ekrem İmamoğlu’na mazbatanın verileceğini dile getiriyor.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ SÜRECİ

Yine gazetenin aktardığına göre, AK Parti’nin İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesine yönelik ‘Olağanüstü itiraz’ yolunu da bu aşamadan sonra 7 gün içinde kullanması gerekiyor. 

 YSK’nın, 7 günlük itiraz süresinin dolmasını beklemeden, AK Parti’nin başvurusunu karara bağlayacağı ifade ediliyor.

AK Parti’nin itirazından sonra YSK, daha önce görüşmeyi ertelediği Büyükçekmece başvurusunu da gündemine alarak hem İstanbul’daki seçimlerin yenilenmesi hem de Büyükçekmece konusundaki itirazı karara bağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ilkan araz15 Nisan 2019 12:18

    Ülkemizde bir çok sıkıntı varken gündemi bununla meşkul etmek kimseye menfaat sağlamaz.Ayrıca İmamoğlunun kazandığıda ortadayken mazbatasını  vermemek ülkemize yargıya adalete güvensizlikten başka bir şey kazandırmaz

  • Soner soydan15 Nisan 2019 01:53

    Meshur bi laf bilirmisiniz mutfagin faturasi sandiga yansirmis akp de bunun farkinda ama kendi tabanini nasil ikna edebilcek istanbulda biz kazandik ama usulsuzluk yapildi elimizden alindi bu kadar basit kendi tabani bunu yermi hemde tereyağlı yer.

  • KAZIM KARTALGÖZLÜ14 Nisan 2019 18:31

    seçimlerdeki saibeleri kaldırmayan ve yeni bir sistem getiremeyen, pilil bitmiş ve rte ben bilirim edası ile halkın istemedi fakat kendi adamlarını memurlarını vizyonu olmayanları halkın sevmedi kimseleri başkan adayı olur isen olacağı bu.tüm illerde rte bunu yaptı yok benim bakanımdı yok memurumdu yok arkadaşımdı .ben taşı koysam halk seçer mantı bu yola getirdi.sonra sen onbeş senedir iktidardasın bir tane kafası çalışan milletvekilin yokmu .seçimde usulsüzlük yapanının ceza yirmi sene otuz sene diye bir kanun çıkaracak.sonra sandıkdaki görevlilerin uyuyormu.sonra sen nufus müdürlüklerine belediye adamının atanmasını kanununu çıkartmadınmı.sayın rte sen hep hata yapıyorsun hata millete patlıyor adamlar üçkağıtcılık yaptılar ise bunun ortağıda sensin ala idiniz  tebbirlerinizi.sonra melih gökçe i neden aldın.bu tür büyük şehirlere yırtıcı cazgır vizyon sahibi  başkanlar gerekir.olacağı bu idi.aylayıp durmayın.lütfen ...olan bizlere oluyor.

  • : )14 Nisan 2019 16:57

    sandık başında vatandaşlık gözlemim. sandık başında partililerden kişiler var 5 - 7 kişi. normal halkda izleye biliyor. her sandık açılınca, tek tek okunuyor, iptaller seçiliyor... sonra sandık başında imzalı tutank tutulup  herkes imzalıyor. sandıkda kağıt düzenlenip, biri poşete konuluyor mugurlenıyor. kağıya asılıyor. herkese kopyası paylaşılıyor. yanı sandıkda tutanak kopyalı dagılıyor. bolece her sandık için bu kağıtları alanlar kendı toplayınca oy adetlerıne ulaşabiliyor.  burada sandık +sandık+sandık toplama hatası varsa tutanakdan bunu tesbit edip ysk ya düzelttiriyornuz. her seçimde toplama hataları oluyor, bunu çok görduk. hatalar düzelince, ysk dasonucu açılıyor. şaibe şaibe diyenler, somur delil sunamıyor, sunamama sebebide bu ... ki hukumet gucu olan birinin sandıkda şaibeye kurban gitmesi imkansıza yakın. ilk tutanakların ıslak ımzalı sarı kağıdını toplasan... her turlu şaibede istediğin zaman olağan üstü hata diye düzettirirsin. 

  • ahmet akbey bursa keles 14 Nisan 2019 16:54

    yeni bir secim,yani istanbul da bir secim ulkeye bosuna ekonomik bir yük olur.13 bin 15 bin fark atmis imamoglu dayim daha napsin.mazbata vermek bir lutuf degil adamin hakki.adaletin olmadigi yerde istedigin kadar turk lirasina faiz ver,istedigin kadar paket acikla,birakin yatirimi sicak para bile gelmez.mazbata verilmeli ama daha da onemlisi,bu ulkede adalet olmali,yargi bagimsizligi olmali,liyakat olmali.seffaflik olmali demokrasi olmali.yoksa ne yaparsan yap boş...

  • JBT 14 Nisan 2019 16:54

    Türkiye rahatlar

  • AHMET ÖZBİR14 Nisan 2019 15:21

    MAZBATAYI alan alır, ancak 200 oyu SIFIR YAZAN KALEM KIRILMADIKÇA bize rahat yok! Şaibeli bir seçimin düzeltilmesi şarttır. SEÇİMLER İPTAL EDİLMELİ, YENİDEN SEÇİME GİDİLMELİDİR!..

  • Ahmet dolara yattın dimi 14 Nisan 2019 19:42

    Aferin endeks açığa sat dolara yat sonra bastır böyle,bende de mal yok borsa düşsün isterim tabii ama gene de senin yaptığını yapmıyorum

  • ahmet bey : )14 Nisan 2019 16:59

    Neyse başkanın senide kucaklar, çiçek yaptır, lokum felan al. kapıda yokmuş belediyede, ben geldim başkan der tebrik eder tanışırsın.

  • Mehmetkagan14 Nisan 2019 16:55

    Ahmet ne oldu be istanbul belediyesinden mi besleniyorsun ? Yoksa kendi eşleri çarşaflı olup kadınlar tenis turnuvası ihalesini alan cübbelinin damatlarının, nakşibendi mollalarinin adamı mısın ? Böyle çok millilik edebiyatı yapanlar genelde kolay zenginlesenler oluyor, nema kesilince de veryansın ediyorlar .

  • hahaha14 Nisan 2019 16:40

     heee.. heee.. acep.. heee. heee :D 

  • vatandaş14 Nisan 2019 16:29

    iki haftadır oylar sayılıyor. hatta hükümetin kendi kaynakları da araştırıyor. bir sonuç veya şaibeye ilişkin bir delil yok. kazanınca halk iradesi kaybedince şaibe mi oluyor.

  • Vatandas ali14 Nisan 2019 14:30

    ZATEN HAKKİYDİ. HAKKİN HAKKİNİ HAKLİYA VERMEK HAKTİR. SAYGİLAR

  • berk14 Nisan 2019 13:36

    insallah hak yerini bulacak, Ulkenin artik onune bakmasi gerek. kaybedecek ZAman yok. 

  • Hayri14 Nisan 2019 13:01

    Bilgi sızdıranlar görevden alınsın