E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini mart ayında onaylayabilir---

Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini mart ayında onaylayabilir

Türkiye, Finlandiya'nın NATO üyeliğini mart ayında onaylayabilir
04 Şubat 2023 - 09:30 borsagundem.com

Türkiye'nin Finlandiya’nın NATO üyeliğini önümüzdeki ay onaylayabileceği belirtilirken, İsveç'in başvurusunu ise onaylamaya henüz hazır olmadığı ifade edildi

Türkiye'nin, Finlandiya'nın NATO'ya adaylığını en geç mart ayına kadar onaylayabileceği ileri sürüldü. ABD merkezli haber ajansı Bloomberg'e konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güvenlik kaygılarını gidermek için yeterli çabayı göstermiş olabileceğini ifade etti. 

Aynı kaynaklar İsveç'in ise beklentileri karşılamamasından dolayı Ankara'nın başvuruyu onaylamaya henüz hazır olmadığını belirtti.

"Onay seçimlerden önce çıkabilir"

Öte yandan ekonomi gazetesi, Türkiye'nin Finlandiya'nın üyeliğine onayı beklenenden daha önce verebileceğini de ileri sürdü.

Bu ülkenin NATO üyelik onayının seçimden sonra geleceği belirtiliyordu. Fakat Bloomberg, bu tarihin mart ayı ortasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) seçim öncesi tatile girmesinden önce olabileceğini kaydetti. 

İsveç'te Kuran-ı Kerim yakma eyleminin ardından Türkiye, İskandinav ülkesini sert şekilde eleştirmişti. Türk yöneticiler, Finlandiya'nın üyeliğine yönelik olumlu açıklamalar yaparken, İsveç'e kapıları kapatmıştı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından iki İskandinav ülkesi NATO'ya katılmak için aynı anda başvuruda bulunmuş ve süreçte birlikte hareket edeceklerini açıklamıştı.

Son olarak Finlandiya Başbakanı Sanna Marin İsveçli mevkidaşı Ulf Kristersson ile Stockholm'de yaptığı görüşme sonrasında iki ülkenin üyelik için gerekli "tüm koşulları" taşıdığını belirterek "İsveç sorun yaratan değil, güvenilir bir komşumuz" dedi. (Euronews)

Çavuşoğlu: Şu an İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil

ABD'den Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine destek mesajı

Rusya, 2 ülkenin NATO'ya girmesiyle kuzeye asker yığacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hoca04 Şubat 2023 12:51

    Kuzu kuzu onaylayacak. Yoksa secimi kazanmasi icin avrupadan faizli borc alamaz hukumet

  • Sıkıcı04 Şubat 2023 16:56

    Hazine ocak ayinda 3 milyar dolar %10faizle borc aldi. Tefecilerden borc alan z emir de aliyor

  • Dikici04 Şubat 2023 13:08

    Aklını s....  Ulan madem faizle borç karşılığı oluyor bu işler o zaman İsveç'i de onaylasın daha fazla alsın. Bunu biliyorsun da senin amacın kafa karıştırmak

  • Mucise Reis : )04 Şubat 2023 11:02

    Bu iş dede Tek yapacakları EYT tasarısı gibi, Sabah biri başka, akşam ödeki bambaşka, ertesi gün alakasız ve farklı.. Bir diğer gün çok çok bşaka... bi rkonuşmada bir yaklaım adım, başka konuşmada belirsiz ve farklı bir söylem :D  Ya böyle devlet yönetmek. Gerçekten biz bu yüzden kaybetdiyoruz. Her mikrofona çıktığınızda illa bişeler söylemek durumunda zorundamısınız ? :D kurarsın özel bir uluslar arası devlet birimi . gelen giden birbirini karşılar ağırlar görüşür uzlaşır . maddelerini belirtir. başka yerdede konuşmazsın. Ama her olayı siyasi oy ve seçim kaygısı ile alkışlı ışıklı ıstıklı ortamda söylemek için politikalarda cıvık cıvık sonuçsuz soru işaretli karmaşalı gidiyor. Bir gelişmiş ülke varmı böyle ?  :D

  • baran05 Şubat 2023 17:01

    14 mayıs ta 6,5 devşirme tarihin sayfalarında kaybolacak!  Şimdiden hesabını ona göre yap!  Fetoşçu kankaların kuzu kuzu yatmaya devam edecek!  Hık mık yok. Ha bir de pkk lı itlerin selloş var o da aynı o da iki sene daha yaymeya devam edecek!  Sonra ver elini Almanya!  Almanya da  artık bunlardan bıktı. Bunların yüzüne tükürüp İran a falan göndermenin yollarını  arayacak.  Onun için sen karakter olarak çok yalaka olduğun için yalakalık yaparak kendini gizlemeye çalışsan iyi olur.  Biz yanlışları her zaman söyleriz ama şimdi bu kadar alçak ve hain varken  yanlışlar sonraya klamak zorunda!  

  • Dk04 Şubat 2023 12:43

    Lak lak lak lakkkkkkkkk