E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Türkiye fakirin sesini zengine duyuracak---

​Türkiye fakirin sesini zengine duyuracak

​Türkiye fakirin sesini zengine duyuracak
15 Kasım 2014 - 06:06 borsagundem.com

Ali Babacan, G20 başkanlığını üstlenecek olan Türkiye’nin gelişmekte olan düşük gelirli ülkelerle gelişmiş ülkeler arasında köprü olacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin devralacağı G20 başkanlığı döneminde gelişmekte olan düşük gelirli ülkeler ile KOBİ’leri gündeme getireceğini söyledi.
Avustralya’da bugün başlayacak Liderler Zirvesi’nde Türkiye G20 dönem başkanlığını üstlenecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık ettiği Türkiye heyetinde bulunan Babacan, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Türkiye, G20 dönem başkanlığı sürecinde, gelişmekte olan düşük gelirli ülkelerle gelişmiş ülkeler arasında bir köprü olacak. Buradaki etkileşimi artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, KOBİ’lere özel önem vereceğiz” dedi.

2 PUAN EKSTRA BÜYÜME

Avustralya’nın dönem başkanlığı sırasında G20’de yer alan ülkelerin ortaya koyduğu reform taahhütleri olduğunu ve beş yıl boyunca atılacak bu adımlarla küresel büyümeyi 2 puan yukarı taşımayı hedeflediklerini hatırlatan Babacan, şunları söyledi:
“Avustralya’nın dönem başkanlığında bu hedef kondu ama uygulama bizim dönemde başlayacak. IMF ve OECD teknik çalışmaları yapacak. IMF ve OECD değerlendirmelerine göre ödevini yapanları, iyi olanları ve kötü performans gösterenleri takip edeceğiz. Burada ‘sözünü yerine getir ya da açıkla’ diyoruz. Türkiye, kendi dönem başkanlığında, büyüme stratejilerinin etkin takibi için mekanizma geliştirilmesini öncelikleri arasına aldı.”

TÜRKİYE GÖRÜNÜYOR

Türkiye ekonomisi büyüdükçe dünya ekonomisindeki payının ve görünülürlüğünün de arttığını söyleyen Babacan, Hazine eski Müsteşarı İbrahim Çanakcı’nın IMF İcra Direktörü olduğunu hatırlatarak, Türkiye’nin 2016’da dört yıl süreyle Dünya Bankası’nda da İcra Direktörlüğü’nü üstleneceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)