E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Türkiye, Esad tutumunu yumuşatıyor mu---

Türkiye, Esad tutumunu yumuşatıyor mu

   Türkiye, Esad tutumunu yumuşatıyor mu
15 Haziran 2016 - 15:09 borsagundem.com

Suriye’nin kuzeyinde bir Kürt bölgesi kurulması ihtimali, Türkiye’nin, Suriye Cumhurbaşkanı Esad’a karşı olan politikasında yumuşamaya yol açacağı iddia edildi

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde bir Kürt bölgesi kurulmasını engellemeye çalışma konusundaki kararlılığı, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın pozisyonu konusundaki tutumunu yumuşatabileceğini öne sürülüyor.
BBC Türkçe'nin haberine göre Türkiye'nin dış politika manevralarının ülkenin etkisini artırmaktansa daha da izole ettiğini belirtilirken, dış politika değişikliğinin işaretlerinin Başbakan Binali Yıldırım'ın "düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı çoğaltacağız" ifadesiyle ortaya çıktığını ifade ediliyor
Üst düzey bir AKP yetkilisine ait olduğu söyleyen açıklamada, "Esad sonuçta bir katil. Kendi halkına işkence ediyor. Ama Kürtlerin özerkliğini desteklemiyor. Birbirimizi sevmeyebiliriz ama bu konuda aynı siyaseti savunuyoruz" deniliyor.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)