E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı: Türkiye istediğini aldı---

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı: Türkiye istediğini aldı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı: Türkiye istediğini aldı
28 Haziran 2022 - 23:40 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı tarafından; Türkiye, Finlandiya, İsveç ve NATO arasında gerçekleştirilen zirvenin sonuçları hakkında açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada, "Türkiye istediğini aldı" ifadeleri kullanıldı

Cumhurbaşkanlığından İspanya’da yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in katılımıyla gerçekleşen Dörtlü Zirve’ye dair yapılan açıklamada “Türkiye istediğini aldı” denildi.

Açıklamada “PKK/YPG/PYD ile ‘FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunun’ uluslararası bir anlaşmada bu kadar net ortaya konması, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde verdiği mücadelede uluslararası boyutta da çok önemli bir adım olmuştur” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada dörtlü zirvede elde edilen somut kazanımlar şöyle ifade edildi;

“Dörtlü Zirve’den elde edilen somut kazanımlar:

PKK ve uzantılarıyla mücadelede Türkiye’yle tam işbirliği.

Terörizmin tüm biçim ve tezahürleriyle mücadelede Türkiye’yle dayanışma sergilenmesi.

PYD/YPG ve FETÖ'ye destek sağlamama taahhüdü.

Savunma sanayii alanında ambargo kısıtlamalara gidilmemesi, işbirliğinin artırılması.

İsveç ve Finlandiya’nın terörizmle mücadele ve savunma sanayii konularındaki ulusal mevzuatlarını ve uygulamalarını tadil etme taahhüdü.

Terörizm ve örgütlü suçlarla mücadele alanında istihbarat paylaşımına ilişkin yapılandırılmış işbirliği mekanizması tesisi.

Terör suçlularının iadesi konusunda somut adımlar atılması ve ikili düzeyde ahdi düzenlemeler yapılması.

PKK ve uzantılarının ve paravan örgütlerinin para toplama ve eleman devşirme faaliyetlerinin yasaklanması ve bunların soruşturulması.

Türkiye’ye yönelik terör propagandasının engellenmesi.

Finlandiya ve İsveç’in PESKO (AB Daimi Yapılandırılmış İşbirliği Süreci) dahil AB güvenlik mekanizmalarına en geniş şekilde katılımının desteklenmesi.

Bu adımların uygulanmasını denetlemek üzere Adalet, İstihbarat ve Güvenlik kurumlarının katılımıyla Daimi Ortak Mekanizma kurulması.”

Yapılan açıklamada “Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu perspektif ve kararlı duruş sayesinde terör örgütleriyle mücadele hususunda ciddi kazanımlar elde etmiştir. PKK/YPG/PYD ile birlikte ‘FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunun’ uluslararası bir anlaşmada bu kadar net ortaya konması, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde verdiği mücadelede uluslararası boyutta da çok önemli bir adım olmuştur” ifadeleri yer aldı.

NATO'dan ilk açıklama: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği için anlaşmaya varıldı

 

ABD'den Biden-Erdoğan görüşmesiyle ilgili açıklama

 

Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO arasındaki zirve sona erdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yıllar yalanlar29 Haziran 2022 10:26

    Acaba?zaman gosterecek

  • xyz29 Haziran 2022 09:22

    Millet uyuyor. Masallara devam. E bebek eeeeeeee.

  • Agah var29 Haziran 2022 07:56

    Uygulamara bakalım ne olacak bir tane pkk lıyı iade edeceklermi

  • Geç29 Haziran 2022 05:59

    Suriyeden onlarca yıldır nato üyesi olan bize saldırı var kimse kılını kıprdatmadı bırak yardım etmeyi teröriste silah verdiler eğitim verdiler hala daha vermekteler ismini değiştirip yaptıklarını meşru göstermeye çalıştılar,bakıyorumda şimdi mıçları rısya tatafından sıkıştırılınca nato sevdalısı oldular sanki bir halta yarıyormuş gibi bizde istediğimizi almışız,yahu bunlardan dost müttefik olmaz ab yede almışlardı bizi istediğimizi almıştık hemde bir defa değil 8-10 defa kutlama yaptık sonuç ne oldu? Bunlardan hiç bir şey alınmaz kefere topluluğu…!

  • Artur29 Haziran 2022 00:20

    27.06.2022 tarihini yazın bir yere. Göndercez, gönderiyoz, göndermek üzereyiz vs 2 sene geçer....GÖNDEREMEZLER ORADA MÜLTECİLERİN %70 İ PKK sempatizanı...