E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye çimento ihracatında dünyada ses getiriyor---

Türkiye çimento ihracatında dünyada ses getiriyor

Türkiye çimento ihracatında dünyada ses getiriyor
09 Mayıs 2019 - 11:45 borsagundem.com

Türkiye 600 milyon doları aşan ihracatıyla, dünya çimento üretiminde dünyanın önde gelen aktörlerinden biri haline geldi.

600 milyon doları aşan ihracat yaparak, çimento üretiminde dünyanın merkezlerinden biri haline gelen Türkiye, dünya çimento endüstrisinin önde gelen aktörlerini bir araya getiren INTERCEM Konferansı’nın 100’üncüsüne ev sahipliği yapacak. Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği ve Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası işbirliğiyle İstanbul’a getirilen konferansa 5 kıta, 34 ülke ve 52 şehirden 400 sektör temsilcisi katılacak. Konferans, 24 – 26 Haziran tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyyaz Ünal, Türk çimento sektörünün dünyadaki konumuna dikkat çektiği açıklamasında “İhracatı geçtiğimiz yıl 600 milyon doları aşan sektörümüz çimento üretiminde dünyanın merkezlerinden biri haline geldi. Türk çimentosu da ülkemiz ihracat kalemleri arasında stratejik bir konuma yükseldi. Bu yıl ihracatını yüzde 30 artırmayı hedeflediğimiz sektörümüzün en büyük konferansının ülkemizde düzenlenmesi, hepimiz adına çok büyük bir gururdur. Türkiye çimento sektöründeki tüm sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdiği bu işbirliğinin başka sektörlere de örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Türk çimento sektörünün Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise dördüncü büyük üreticisi ve üçüncü büyük ihracatçısı olduğuna dikkat çeken Ünal şunları söyledi:

“Türkiye bu alanda artan sektörel deneyimi, ileri tekniklerle üretim yapabilme kapasitesi ve çimento ihracatında yakaladığı sürekli artışla global pazarda tanınan güçlü bir oyuncudur. Sektörümüzün yılsonu hedeflerimize ulaşması, yeni iş bağlantıları kurarak ihracattaki gücünü artırması noktasında INTERCEM ev sahipliğimiz önemli bir fırsat olacaktır. Türk çimento endüstrisi olarak 500'ün üzerinde ihracatçımız, 19 bin sektör profesyonelimiz ve yıllık 142 milyon ton üretim kapasitemizle bu global arenada sektörel bir güç gösterisi yapacağız.”

24-26 Haziran tarihleri arasında İstanbul Hilton Bomonti Hotel'de düzenlenecek 100. INTERCEM Konferansı’nda çimento sektöründeki son üretim teknikleri, inşaat sektörünün çimento sanayii üzerindeki etkileri ve ihracat pazarlarındaki yeni iş fırsatlarının yanı sıra çevre ve insan dostu üretim, atık geri dönüşümü, çimento sektöründe insan kaynağı yönetimi ve yeni iş fırsatları konuşulacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MURDAR09 Mayıs 2019 15:54

    ÇİMENTO SEKTORUNU AVRUPA TERKEDERKEN(ÇEVRE VB SEYLERDEN DOLAYI) BIZIMKILER DEVAMLI YENI FABRIKA YAPIYOR..NE DIYELIM.

  • Ağır09 Mayıs 2019 18:31

    Avrupanın yapmak istemediği her ağır işi biz yapıyoruz

  • Volkan09 Mayıs 2019 14:53

    Üretim fazlası olan konu talebin yüksek olduğu ve pahalı bir ürün olsa daha iyi olur. Çimento pahada ucuz yükse ağır bir meta. Denizyolu ile ihracat olur, onu da uygun liman tesisi olan yerlere yapmak mümkün. Türkiye'deki firmalar birleşse pazarlama gücü ile Afrika ve Akdeniz ülkelerine daha çok ve daha iyi fiyattan satış olur. Tek tek firmaların kuracağı pazarlama ağları kurtarmayabilir, alıcı seni bulursa satarsın. 74  fabrika var en büyük gruplar OYAK, Sabancı, Limak

  • ersan09 Mayıs 2019 13:35

    Avrupa...ülkelerınde. kaç.tane.çimto.fb..var.TÜRKIYEDE KAÇTANE:...

  • Orasi seni ilgilendirmez 09 Mayıs 2019 12:05

    Madem bu kadar ihracat yapiliyor ulke neden hala yoksul durumda

  • ALAATTİN CAMGÖZ09 Mayıs 2019 12:04

    ALLAH belanızı versin hemi tüm hisse senetleri nerede ise sıfırlayacak.

  • Bika09 Mayıs 2019 12:02

    Çimento şirketleri nakliye maliyeti nedeniyle çimentoyu bölgemizde satarsak kârlı oluyor diyorlardı, haklı çıktılar ihracat artmış da kâr bilançolarında yok. Kâr yoksa temettü de yok. İnşaat sektörünün durma noktasına gelmesi şirketleri zorunlu olarak ihracata yöneltiyor.